Arkiv

Sjøsetting

Mandag 29. april - Fredag 17. mai 2024

item2

Flora i lavt svev over grusen.

Påsken kom tidlig og vinteren hadde slett ikke sluppet taket. Vi ble derfor ikke fristet til å begynne vårpussen før termometeret så smått begynte å snegle seg oppover i midten av april. Da fikk vi vasket, polert og bunnsmørt Flora i løpet av noen få dager.

To fine gullstriper hadde Flora smykket seg med på hver skrogside. De var nedslitt og hadde tapt all sin glans. Vi syntes hun fortjente å få nye glitrende striper. Selv gamle damer kan være forfengelige. Etter mye søking på nett for å finne et fullgodt alternativ måtte vi konstatere at gullstriper ikke lenger var på moten. Faktisk var originalen fra fabrikken mye mer holdbar enn de stripene vi hadde limt på i årenes løp. Flere varianter fra ulike fabrikat forandret alle farge etter en rundvask av Flora med såpe og vann. Bladgull ble vurdert, men ville bli uforholdsmessig dyrt med nødvendig profesjonell hjelp til påføringen. Finn-Erik spurte på Wector hva de ville gjøre hvis de fikk et oppdrag om å sette på gullstriper. Svaret kom umiddelbart. De ville kontakte Reklameservice i Porsgrunn og overlate jobben til dem. Vi tok turen til Reklameservice som har kontorer i det gamle badet i Porsgrunn. De er spesialister på foliering og kunne skjære til striper for oss i ønsket bredde, men noen dager måtte de ha på seg. Flora skulle ut siste uka i april som ville bli litt i tidligste laget for å få de nye stripene på. Etter en prat med Geir på Wector kunne vi konstatere at vi hadde litt forskjellig oppfatning av hva som var den siste uka i april. Han hadde notert seg utsetting en uke senere enn vi trodde. Plutselig hadde vi fått ganske god tid. Rullene med selvklebende "gullfolie" ble hentet til avtalt tid. Etter rengjøring med aceton la vi på de nye stripene selv.

item4

Dagen etter sjøsetting gikk Flora for motor til sin sommerplass på Stathelle marina. 3. mai var hun klar for å lufte seilene. I nordøstlig vind og noe uberegnelig strøm ble det litt problematisk å bakke ut av havna, men ut kom vi. Turen gikk til Elvik i strålende fint sommervær. Der fikk Finn-Erik en enkel men hyggelig bursdagsfeiring.

16. mai ankret vi opp i Skutevikkilen og tok årets første bad i 18 graders vann. Det var slett ikke verst. Neste dag hadde vi bursdagsfeiring igjen. Da feiret vi nasjonaldagen og Flora viftet stolt med flagget fra hekken.

item3

Flora senkes ned i sitt rette element med nye gullstriper under fenderlista.

Arkiv
Arkiv Arkiv