Arkiv

Strömstad

Mandag 19. - tirsdag 20. juni 2023

Det var 37 år siden Floras fødsel. Like gammelt var reparasjons-settet med topcoat som fulgte med. Det brukes til å utbedre små lakkskader. Nå var det i ferd med å gå tomt. Siden vi var nær Strömstad der Flora i sin tid ble kjøpt ringte Finn-Erik til forhandleren Göran Helmer som fremdeles tilbyr reservedeler til Marieholm-båter. Hvis vi kunne tenke oss å overnatte i Strömstad gjestehavn kunne han komme ned til oss med et reparasjons-sett. Det var mange år siden vi sist besøkte Strömstad. Vi takket derfor ja til tilbudet.

item3

Etter en natt med litt etterlengtet regn heiste vi seil ved Saltön. Med en behagelig sydlig vind seilte vi inn i smale sund mellom holmer og skjær.

item4

Her glir vi ut av passasjen mellom Styrsö og Långholmen.

 

Ved nordsiden av Norra Öddö møtte vi ferga til Koster som hadde anløp ved en kai innenfor oss. Vinden ble nå stadig svakere og vi måtte ta motoren til hjelp for å komme i havn.

item5

Flora ligger sidelengs til flytebrygge i Strömstad gjestehavn..

 

I gjestehavna la vi oss langs en flytebrygge, godt synlig, slik at det kulle bli lett å finne oss. Google-maps hjalp oss med å finne en grei kafé: Kaffedoppet. Der plukket vi med oss et par rundstykker i plastfolie fra disken. En dame som stod ved siden av oss bestilte et nysmurt rundstykke med ost av damen i kassa. Nysmurte rundstykker hadde vi også lyst på. Vi fikk lov til å legge den innpakkede maten tilbake i disken. Etter en kort stund fikk vi ferske varer på hvite tallerkener. Damen som var kjent med forholdene i kaféen fortalte oss at hun hadde sommerbolig i Strömstad.

Vi satte oss ut i solen med våre ferske rundstykker, kaffe og kremkaker. Småspuven hoppet omkring oss og nappet smuler. Skulle vi få maten for oss selv måtte vi passe på å ikke holde fingrene fra fatet.

I havna fikk vi dusjet oss rene, eller rettere sagt spylt oss rene under uvanlig høyt vanntrykk. Her sparte de ikke på varmtvannet. Göran kom som avtalt med bestilte varer. Han fortalte oss at han hadde seilt if-båt til det siste. Nå hadde han en Marieholm 20MS som pensjonistbåt. Vi ba ham ombord på en kopp kaffe, men fruen ventet, så det ble et kort besøk.

item6

Havneområdet i Strömstad. Gjestehavnsfasilitetene er i bygget til venstre. Vi hadde kort vei dit.

 

Plutselig dundret det løs med diskomusikk så det nesten slo ringer i vannet. Finn-Erik tok seg en tur i havneområdet for å finne ut hvor puben holdt til som hadde slik voldsom musikk på en mandag. Han hadde ikke gått langt før han fikk se en litt skabbete seilbåt med stor høyttaler i cockpiten og norsk flagg på hekken. To sterkt berusede unge menn kontrollerte musikkanlegget, en ung kvinne danset alene på brygga med stettglass i hånden.

Vi fant frem til byens ICA-butikk. Der fylte vi opp ryggsekker og handlenett med proviant for feriens siste dager. Ute av butikken ble vi møtt av regn som stadig økte på mens vi gikk. Styrtregnet falt ned over oss før vi nådde frem til Floras tørre kahytt.

Regnet satte effektiv stopp for havnemusikken. Vi fikk en stille og behagelig nattesøvn med lett tromming av regnet på dekk.

Arkiv
Arkiv Arkiv