Arkiv

Dannemark tirsdag 6. juni - onsdag 7. juni 2023

Etter tur til Dungö og lunsj i båten måtte vi kjøre løs ankeret som hadde gravd seg dypt ned i sanda mellom Gluppö og Fläskön. Så gled vi ut gjennom åpningen i syd. I svak sydvestlig vind beveget vi oss langsomt og stille forbi solbadende hvite kropper på klippene og svømmende kvitkinngjess i sjøen. Vi seilte mellom store og lille Hamburgö. Det er sjarmerende å gå den indre leden gjennom Hamburgsund, men der må man "ta ned seglen" før man passerer linfergen. Det var mer fristende å la seilene stå og seile utenfor. Ved Dannemark-Ulön fikk vi hektet oss til ledig blå bøye. Etter en aktiv dag lot vi jolla ligge og fikk lest litt i bøkene, som vi hadde tatt med oss, før nattesøvnen tok oss inn i andre drømmer.

item2

Etter frokost rodde vi inn til stranden på Dannemark hvor det lå mange gule kajakker. Padlerne var elever fra friluftslinja ved Råde vgs. De hadde padlet sydover fra Norge. Etter en natt under åpen himmel, med knotten surrende rundt hodene deres, var de klare for et nytt strekk sydover.

item4

Etter dager med lav vannstand og mye sol tørket vanndammene ut og etterlot seg saltet som snøhvite flater.

item5

Etter at Sveriges "siste steinalder" var over lå steinblokker og vrakstein igjen etter dem. Nå bygger arbeidshungrige feriefolk varder av steinene.

item7

Et eide binder Dannemark og Ulön sammen. Nord for eidet ligger den populære naturhavna.

item6

En tysk tremastet barkentin ankret opp et stykke syd for oss. Vi kjente den igjen. Samme skuta så vi seile inn mot Nevlunghavn, beslå seilene og passere oss på vei østover utenfor Rakke. Vi spekulerte da på hvor den hadde tenkt seg.

Arkiv
Arkiv Arkiv