Arkiv

Sjøsetting

Tirsdag 26. april - Onsdag 27. april 2021

item2

Da Flora ble løftet på land viste det seg at deler av primeren var løsnet fra kjølen. Finn-Erik bestemte seg for å skrape ned bunnen og legge på ny primer og bunnstoff. Med nyinnkjøpt skrape fra Jula satte han trøstig igang. Det ble en tung og slitsom jobb. Den billige skrapen fra Jula ble fort sløv. Den måtte slipes hvert tiende minutt! Etter to dager med verkende skuldre ble det investert i ny skrape fra Jotun, med reserveblad. Resten av båten ble skrapt uten sliping av verktøyet, reservebladet ble liggende i uåpnet pakning. Det ville lønt seg å spandere noen ekstra kroner på en skikkelig skrape med en gang. Eieren av Floras nabobåt på opplagsplassen hadde sitt daglige virke på Jotun. Det var enestående å ha egen konsulent med fagkunnskaper noen meter unna - helt gratis. Vi hadde allerede kjøpt inn produkter fra Jotun, så det passet oss fint. De siste årene har vi kjørt rundt mellom forretningene for å finne en som har rødt bunnstoff på hylla. Det er bare å innse at rødt ikke er motefarge lenger. Flora har derfor fått sort bunn i år. Neste gang bør det være enklere å få tak i riktig farge.

Flora hadde selvsagt flere nabobåter under vinteropplaget. Eieren til en stor Bavaria fortalte oss en dag: "vi leser bloggen deres." Det er hyggelig for oss at noen finner fram til bloggen og finner glede og nytte i å lese den. Han fortalte oss også om noen venner uten båt som var lesere av våre beskjedne turer.

item3

Flora ble avmastet før hun ble løftet på land i fjor høst. Lanterneglasset i mastetoppen var blåst på sjøen. Vindmåleren viste for liten vindstyrke og feilaktig vindretning. Dessuten hadde den begynt å gi stygge lyder fra seg som forplantet seg ned gjennom masten og forstyrret nattesøvnen vår. Da masta ble lagt ned på brygga falt skovlehjulet til vindmåleren av. Den hadde løsnet, det var ren flaks at den ikke hadde tatt samme veien som lanterneglasset. Før sjøsetting ble det montert led-lanterne fra Nasa. Ved å snu polariteten på tilkoplingene kan den fungere både som seillanterne og ankerlanterne. Den gamle kabelen med to ledere kunne benyttes. Skovlehjulet til vindmåleren ble skrudd til med locktight på gjengene.

 

Vi hadde avtalt sjøsetting 27. april. Dagen før ringte Morten fra Wektor og lurte på om Flora var klar. En inneklemt båt skulle sjøsettes, og Flora lå i veien. Slik kom hun på vannet en dag for tidlig. Masta fikk vi hjelp til å få på plass til avtalt tid. Både av- og på-masting ble utført med lift. Ved neste problem i mastetoppen vil vi la masta stå på båten og bruke liften til å løfte oss selv opp til problemet.

Arkiv
Arkiv Arkiv