Arkiv

Dagstur på Sydkoster

Mandag 6. juni 2022

item2

2. pinsedag falt sammen med Sveriges nasjonaldag. Etter frokost rodde vi igjen inn til stranden, gikk langs strand og stier nordover på Sydkoster. Svensktalende personer vi møtte ble gratulert med nasjonaldagen.

 

I Brevik fikk vi med oss "vandringskartan för lensstyrelse/naturvårdverk". Der var veier og vandringsstier inntegnet. Det lille kartet var flittig i bruk denne dagen.

 

På et noe steinete sted langs stien møtte vi et utenlandsk ektepar. Vi så de hadde lite trening i ulendt terreng og ymtet at det var krevende å gå. Ekteparet som fungerer godt på asfalt svarte : "yes it is demanding, but it is fun".

item3

På 1800 tallet var Bergdalen skole. Nå er det feriested med utleiehytter og restauranten "Bokhandlarens Pub" i hovedhuset.

item4

På Ekenäs, nordøst på øya er det kiosk, affär og pensjonat med restaurant.

Vi hadde medbrakt lunsj i sekken og fortsatte vår vandring på Rörvikslingan som førte oss til badeplassen på Rørvik. Der ute i vannet er det anlagt en 200 meter lang snorkelled der man kan oppleve livet under overflaten med snorkel og dykkemaske. Mens vi satt på det varme berget og nøt vår medbrakte lunsj hadde vi utsikt til ungdommer i badedtøy og våtdrakter som forsøkte seg på snorkelleden i det kjølige vannet.

item5

Tone har funnet drømmehuset.

item6

Kostersundet ligger mellom Nordkoster og Sydkoster.

item7

Utsikt over Kostersundet mot Nordkoster med bebyggelse og fergeleie.

item10 item9 item8
item12

Over vises et utvalg av rariteter: Strikkestol med sko og blomstrende bruksgjenstander.

Koster kirke ligger midt inne på den nordre delen av Sydkoster.

Ved kirken går en sti opp til Valfjäll. Der oppe har man utsikt i alle himmelretninger. Bildet under viser utsikten mot Nordkoster.

item11
Arkiv
Arkiv Arkiv