Arkiv

Verksholmen

Torsdag 10. juni - Lørdag 12. juni 2021

Det var noen dager til Finn-Erik skulle vaksineres så vi kunne strekke seilturen litt lenger. Etter en god lunsj ved Ølbergholmen kom vi oss ut i leia, heiste seil og fikk en fin seilas vestover med solen skinnende inn i cockpiten. Laber bris fra sydvest fylte seilene og fikk fart på Flora. Vi vurderte Gokstadholmen som nattehavn, men vinden var god. Vi fortsatte østover. Ved middagstid kunne vi fortøye til OF-bøya ved Verksholmen som ligger vest for Veierland. Noen ganger har man litt ekstra flaks. Kort tid etter at vi hadde fortøyd kom en seilbåt med OF-vimpel og la seg på anker ved siden av oss. Bøya var jo opptatt. Vinden frisknet etterhvert på. Cockpit-kalesjen ble satt opp som ly mot både vind og regn som var i vente. Neste dag blåste det liten kuling fra sydvest. Den nye badestigen ble innviet med årets første bad i ganske friskt vann.

item1

Fredag rodde vi i motvind til Engø båthavn som nå tilhører fastlandet. Der gikk vi i land og så oss rundt i nærområdene.

item2

Fra Engø går det en liten bro over til Årø. Der fulgte vi veien forbi sjarmerende hager og hus. Da sjekta ikke lenger var sjødyktig ble den hagebåt.

item3

Rhododendron i full blomst.

Arkiv
Arkiv Arkiv