Arkiv

Svenskeholmene, del 3

Onsdag 23. juni - Søndag 27. juni 2021

item1

Lørdag rodde vi nok en gang gjennom Svenskholmsundet. Vi fortsatte over Bråtøybukta mot Ormøya. Oppe på øya fikk vi øye på en varde. Da vi så fortøyningsboltene bortover skjønte vi at båtfolk var velkomne på øya. Vi fant et berg som var greit å løfte jolla opp på og vandret med freidig mot til varden på Ormøya. Utsikten der oppe var praktfull og interessant. Vi så rett ned på Skrata, en hesteskoformet holmegruppe som det er mange år siden Flora har oppsøkt. Nå lå det mange båter der, vi fikk lyst til å dra dit senere på sommeren.

item2

Tett ved Ormøy i vestlig retning ligger Soløy som vi ser litt av i forgrunnen. Mellom Soløy og Ormøy kunne man en gang gå til fots. Av brua står nå bare pilarer og litt plank igjen.

item3

Utsikt mot Ormeskjærene og andre skjær. Bak et av skjærene hadde flere båter funnet havn. I bakgrunnen ser vi den nordlige delen av den meget langstrakte øya Jomfruland.

item4
item5

En padler med kajakk i godt synlig farge padler i Jomfrulandsrenna. Over tretoppene stikker de to fyrtårnene opp. På det gamle tårnet er lyktehuset fjernet.

Etter fire gode døgn ved Svenskeholmene ble det litt vemodig å dra videre søndag formiddag. De spennende roturene, de to andefamiliene som stadig dukket opp, stillheten ... vi kunne gjerne blitt en dag eller to til.

Planen hadde vært å dra videre til Stråholmen, men med meldt vindøkning fant vi det best å fortsette til Skutevikkilen på Gumøy.

Arkiv
Arkiv Arkiv