Arkiv

Før ferien

Søndag 30. mai - Mandag 31. mai 2021

Vi prøver gjerne å få til en overnattingstur før ferien slik at vi kan finne ut hva vi har glemt å ta med dette året. Et par fine dagsturer hadde vi allerede hatt til Elvik og Svensvika. Overnattingsturen skulle denne gang gå til Skolebukta. Vinden var svak, så motoren måtte ta sin tørn den siste biten. Etter få minutter hylte motorens alarm faretruende og kjølevannslampa lyste så sterkt den kunne. Det var ikke annet å gjøre enn å stoppe motoren. Finn-Erik forsvant ned under dekk og ble stående med hodet i motorrommet. Tone fikk rullet ut litt seil for å få styrefart på Flora da hun merket at vi drev mot land. Ferskvannspumpa var varm men leverte ikke vann. Etter å ha sjekket den elektriske delen ble returslangen koplet fra. Ikke en dråpe vann kom ut. Etter litt mer testing av slange og pumpe kom det plutselig vann ut av slangen. Alt løst ble skrudd sammen igjen og motoren fikk oss til målet. Vi hadde tenkt å være ute frem til tirsdag. Kl 15 den dagen hadde Tone koronavaksinetime. Med en motor som plutselig kunne få febertokter fikk vi dra hjem mandag og nøye oss med bare en overnatting.

item1

Fjæra, som jolla vår heter, fikk testet årene sine. Der er det ingen fare for alarmer verken for lavt oljertykk eller høy vanntemperatur.

item2

Ved Vrangsund, som skiller Håøya fra fastlandet i nord, snudde vi og rodde tilbake til Flora.

 

Mandag seilte vi i lett sydlig bris tilbake til den trygge havna på Stathelle. Ved brygga fikk motoren flere gjennomskyllinger med ferskvann, termostaten ble kontrollert og ny frostvæske ble fylt på systemet. Etter denne behandlingen ble motoren friskmeldt og gikk bra hele ferien.

Arkiv
Arkiv Arkiv