Arkiv

Ølbergholmen

Onsdag 9. juni - Torsdag 10. juni 2021

item5

Yr meldte skyfri himmel og lett sydlig bris. Det var vindstille med tåkedis og et grått skydekke da vi halte opp ankeret ved Stråholmen. Det gode været skulle nok snart slå til!

Vi gikk ut for motor og fikk storseilet opp. Vårt nye nettbrett med Navionics kartprogram fikk ansvaret for å sette opp ruta til Ølbergholmen. Vanligvis seiler vi syd for Rakkebåen. Navionics valgte den indre leia. Vi fulgte appens valg: gikk inn øst for Tvistein og fulgte leia nær land mellom staker og skjær. Innenfor oss så vi igjen steder hvor vi tidligere på året hadde gått på kyststien. Vi skottet stadig opp mot det grå, men antydning til blå himmel var ikke å se. Brisen fra syd var knapt en flau vind. Da vi kom fram til Ølbergholmen lå det en liten båt med to som solte seg i OF-bøya. Oslo Friluftsråds vimpel-abonnenter har førsterett til bøyene. Vi er ikke bekvemme med å jage folk uten vimpel, så vi la ut vårt eget anker. Etter kort tid reiste den lille båten, men vi ble likevel liggende på ankeret over natten. Noe svell fra havdønningene nådde havna. Det fikk vi stå ut med. Klarværet kom på ettermiddagen. Finn-Erik fikk sms fra Porsgrunn kommune. Nå var det hans aldersgruppes tur til å bestille time til korona-vaksinering. Da han ringte fikk han tilbud om vaksine allerede neste dag. Dette tidspunktet var på grensen av hva vi kunne rekke. Heldigvis var det flere muligheter. Finn-Erik fikk time førstkommende tirsdag.

item1

Etter at vi har kommet i havn har det blitt en tradisjon å ro litt med Fjæra for å se nærmere på våre omgivelser. Her kiler hyttene seg inn mellom knauser av rød granitt.

item2

Etter en vuggende natt i Flora rodde vi inn til Ølbergholmen og løftet Fjæra på land. Landhevningen har gjort holmen landfast. Vi kunne derfor gå tur på land der vi kvelden i forveien hadde rodd innover langs sjøsiden. På bildet skuer Finn-Erik utover mot Ølbergholmen og Flora.

item3

Tone sitter på en liten molo like innenfor Rønningen Camping. Dit kommer man etter en liten spasertur gjennom skogen fra Ølbergholmen.

item4

Seilskøyta Frithjof passerte oss med et lass livlige skoleunger ombord. Frithjof er en gammel losskøyte som ble bygget ved Porsgrunds Båtbyggeri i 1896. Losen som bestilte skøyta var Thor Andersen fra Ula som var sønn av selveste Ulabrand (Anders Jacob Johansen). Skøyta eies og driftes i dag av "Stiftelsen Losskøyta Frithjof II" og har sin hjemmehavn i Larvik.

Arkiv
Arkiv Arkiv