Arkiv

Skutebukta

Lørdag 12. juni - Søndag 13. juni 2021

Lørdag ble det meldt frisk bris fra nordvest med kuling i kasta. Finn-Erik ville ikke miste sin korona-vaksinetime så vi tok inn et rev i storseilet og sto ut fjorden. Nordvesten er kjent for å sende vindrosser ut fra land som kan sette enhver seiler på prøve. I leia vestover måtte vi til tider krysse oss frem. Vi rullet inn litt på genoaen. Lille Flora viser seg fra sin sterke side under slike forhold selv om hun kan legge seg godt ned i de kraftigste kastene. Vi ville forsøke å finne en havn utenfor Larvik med bedre skjerming mot dette været enn havna ved Ølbergholmen kan gi. Skutebukta ved Malmøya så ut til å være et forsøk verd. Da vi kom dit var det mange båter i havna, men det var heldigvis plass til en til. Vi la oss på svai slik vi pleier.

item1

Etter en strabasiøs seilas var det godt å komme inn i en lun og sommervarm havn. Skutebukta var fri for svell fra havet og ga ly for vestlige vinder.

item3

Ny havn betyr nye opplevelser. Havna ble undersøkt med årer. Vi rodde også ut på nordsiden av Malmøya. Der vi kunne se over til Larvik seilforenings anlegg ved Viksfjorden. Ute på fjorden kom vinden mot oss med god styrke. Vi gjorde vending og kom med vinden med oss greit tilbake til den lune, varme Skutebukta.

Utpå kvelden startet diskotek-musikk fra en av båtene som var fortøyd til land. Danseoppvisning med ølbokser og svingene seidler imponerte nok ingen. Til glede for mange ble det stille da natten senket seg.

Arkiv
Arkiv Arkiv