Arkiv

Mot sørlandet

Torsdag 28. mai - Søndag 31. mai 2020

Fredag formiddag satte vi seil i sydøstlig flau vind. Seilene fikk litt motorhjelp de første timene. Etter hvert kunne motoren få fri og vi kunne seile i lett sydlig bris. Flora holdt høyden langs kysten, men måtte gjøre et slag for å nå ut til Lyngør.

item3

Det bygges stadig nye boliger i strandsonen. Gjevingpynten ligger nord for Lyngør.

Vi fortsatte inn fjorden til Borøya hvor vil la oss på anker i Lille Bjønsekilen. I denne havna har Flora ligget mange ganger tidligere. Med Gule Siders kart på mobiltelefonen fikk vi se alle kablene som var lagt på bunnen. Vi måtte legge oss på nordsiden av kilen for å være sikker på ikke å bli hengende fast når ankeret skulle opp. Flora har nok ligget her flere ganger uten at vi kjente til mer enn den ene kabelen som er skiltet på land. Det man ikke vet har man som kjent ikke vondt av - sålenge det går bra. Stadig flere havner som har vært i bruk siden seilskutenes storhetstid er ikke lenger egnede ankringsplasser etter at strømkabler og vannledninger til hyttene har blitt lagt på kryss og tvers på bunnen.

item6

Lille Bjønsekilen

Lørdagen skulle bringe frisk bris fra nordøst. Vi rullet ut genoaen og seilte sydover i Tromøysundet. Det var strålende fint vær for pinseutfarten. Et tyvetalls vannscootere passerte oss på vei nordover. Nå er de så mange at det er eget forbund og klubber for scooterentusiastene. Så lenge de har kontroll over kjøretøyet skaper de faktisk mindre problemer for oss enn de store tunge motorbåtene som genererer store krappe bølger. Lille Flora blir da liggende å hoppe opp og ned uten framdrift.

item2

Flora på svai i bak Strandholmen i Strandfjorden

Ved Torungen spaknet vinden og storseilet måtte opp. Innerst i Strandfjorden mellom Grimstad og Homborsund håpet vi at det kunne bli en fredelig Sankt Hans aften. Igjen ble det en øvelse i å legge ut ankeret i område med sjøkabler. Vi lå godt, men ørene måtte venne seg til trafikken av ungdommer i småbåter på vei opp og ned Reddalskanalen med hip-hop på stereoanlegget. Ros til de mange deltakerne på bryggefesten i nærheten som festet uten å støye.

item7

Kveldsstemning i Strandfjorden

Arkiv
Arkiv Arkiv