Arkiv

Gitkilen

Søndag 31. mai - Onsdag 3. juni 2020

item2

Saltholmen fyr ved Lillesand

Vi var heldige med vindretningen denne dagen også. Fra Strandfjorden seilte vi i frisk nordøstlig bris gjennom Homborsund mot Lillesand og videre inn i Blindleia. Vi la oss på anker i Gitkilen på østsiden av Justøya. Denne romslige havna har vi benyttet mange ganger tidligere. Der er det alltid plass til en båt til. Vi ble liggende i Gitkilen helt fram til Onsdagen avbrutt av en handletur til Lillesand på tirsdag.

item3

Gitkilen, utsikt mot Blindleia

Tirsdagen tok vi Flora inn til Lillesand for å fylle på matbeholdningen. Vi hadde også behov for sprit til kokeapparatet. Fin Fyr er et produkt fra Arcus som soter lite på kjelene og er derfor å foretrekke framfor rødsprit. Produktet blir stadig vanskeligere å få tak i. Vi forhørte oss og ble anbefalt en bensinstasjon. Den viste seg å være stengt på grunn av gravearbeider i veien. Etter flere butikker og flere forslag fant vi til slutt en isenkramforretning som hadde tre flasker Fin Fyr liggende i en kurv ute på fortauet. Tone var på leting etter en notisbok for notater av våre opplevelser. En liten kles- og kunstbutikk hadde en liten, men egnet skrivebok. Lykkelige kunne vi begi oss tilbake til Flora med notisbok og tre liter Fin fyr.

Da vi seilte langs leia så vi en liten holme, mellom byen og Blindleia, med fine brygger. Holmen som heter Slåttholmen har 30 mål med kommunalt friområde. Denne ville vi ta en nærmere titt på. Vi la oss til på en flytebrygge. Noen unge jenter sto på enden av brygga i ferd med å stige ned i sjøen, men 15 graders vann var nok i kaldeste laget. Vi nøt vår lunsj med ferskt brød og godt pålegg. Jentene hutret i badestigen. Snart kom en båt med unge gutter som ville imponere jentene. De hoppet i vannet, og barske som de var ga de intrykk av at vannet var deilig. Vi gikk en runde på holmen, fant oss en hyttevegg i le for vinden, og leste dagens "Agderposten".

Om ettermiddagen løsnet vi fortøyningene og forflyttet oss tilbake til Gitkilen. Generasjonskløften var brutt, og vi fikk en behagelig ankerplass uten skvalpesjøen fra leia.

item4 item5

Slåttholmen

I Gitkilen kom det inn en motorseiler med KNS-flagg i mesanmasta. Når ankeret var lagt ut ble flagget firt og et nytt stort splittflagg ble plassert på hekken. Ombord var det tydligvis en korrekt person som fremdeles fulgte det gamle flaggreglementet til seilforeningen. Litt senere på kvelden kom en annen ankerligger roende i jolla si for å slå av en prat med KNS-medlemmet. Da klokken ble 21 kom roeren med et hint om at det var tid for å fire flagget. Da fikk han kontant beskjed om at dette ikke var viktig og at det ikke står noe om flaggtider i det norske flaggreglementet. Når det gjelder flaggtidene til splittflagget har vel kanskje KNS en annen oppfatning, tenkte vi.

Arkiv
Arkiv Arkiv