Arkiv

Feriestart

Mandag 25. mai - Torsdag 28. mai 2020

item7 item6

Svensvika

Etter et par vårlige dagsturer med Flora fylte vi opp skap, benker og kjølsvin med mat, klær og andre ting som vi kunne trenge på en fire ukers ferie. Bilen står vanligvis hjemme i garasjen i ferietiden, men med koronaviruset luskende usynlig rundt ble det tryggest å kjøre egen bil som fikk stå på Stathelle og vente på oss. Vanligvis har vi også Fjæra med som en god robåt. I år fikk den lille røde gummibåten bli reisefølge. Vi var i det hele tatt usikre på hvor langt det ville være sikkert å reise med Flora og hvor lenge vi kom til å være borte. At vi skulle holde oss i Norge var derimot helt sikkert.

Første overnatting hadde vi i Svensvika på Siktesøya. Vi lånte bøya til seilforeningen. Den har langt tau som gjør at båten trenger god plass. En flytebrygge med bygningsmaterialer hadde også fått plass på egen bøye i vika. Den fikk vi nærkontakt med ved frokosttid. Merkelig nok var det ingen ting vi savnet ombord. Vanligvis er det et eller annet vi glemmer å ta med. For to år siden seilte vi til Øresund uten vår reservestyrmann, autopiloten, som lå igjen på hylla hjemme i boden. En overnatting ble til to da kuling fra sydvest ikke fristet til seiling. Vi fikk oss en fin spasertur på Siktesøyas merkede stier, med kafferast ved hytta til El & IT forbundet ved Risøysundet. Tones venninne Ellisiv jobber for forbundet, så vi følte oss litt trygge på å kunne låne bord og benk ved brygga deres.

item3

Takk for lånet av bord og stoler. Hytta i bakgrunnen var nylig solgt som en av de dyreste i Porsgrunn kommune.

På onsdag la vi inn et rev i storseilet og seilte i frisk nordvestlig bris til Skutevikkilen. Vi la Flora på svai, rodde i land og gikk en tur opp på den østre Gumøyknuten. Der satt vi i klarværet med fin utsikt over Kragerøs skjærgård.

item2

På østre Gumøyknuten

Torsdagen kunne by på på rolige vindforhold. Vi gikk innom Valle for å fylle på matbeholdningen og snek oss rundt reolene for å holde anbefalt avstand til eventuelle smittebærere. En kunde med koronakropp presset seg fram mellom folk og hyller i håp om et spennede opphold med respirator. Etter at varene var stuet kastet vi loss og tuslet langsomt gjennom Langårsund og ut til Schweigårdsholmen. Å gjøre seg kjent med den kuperte holmen til fots er ikke enkelt. Vi måtte ta jolla til hjelp for å ta oss over til den søndre delen.

item5

Vakker morgenstemning på Schweigårdsholmen. Dundynene luftes på bommen.

Arkiv
Arkiv Arkiv