Arkiv

Til Bragdøya

Onsdag 3. juni - fredag 5. juni 2020

item4

Schehrazade beskuet fra Bragdøya

Da vi lettet anker klokken ni om morgenen fulgte en stor tung grein med opp fra dypet. Tone fikk viklet den av ankeret, og ned mot bunnen sank den igjen. I svak vind fra sydøst beveget vi oss vestover gjennom Blindleia for motor og genoa. Vi gikk utenfor Ulvøysund, gjennom Randøysund og nord for Dvergøya. Da fikk vi se et pyramidalt fartøy til anker som liknet et lite cruiseskip med britisk flagg på hekken. Tone mente det måtte være Tangen (påtroppende oljefondsdirektør) som var på hjemvisitt. Opplysninger om lystfartøyet fant vi senere. Båten som bærer navnet Schehrazade var på sin jomfrutur til Kristansand. Den ble bygget i Tyskland for en ukjent milliardær fra Midtøsten. Lystyachten er 140 meter lang og er designet av nordmannen Espen Øino.

På vestsiden av Bragdøya ligger Bragdøya Kystkultursenter med et fint bryggeanlegg. Stedet ble benyttet til å arrangere årsmøte i Sparkmann & Stephens Association to år tidligere. Vi hadde hørt mye fint om arrangementet og Bragdøya. Dette stedet hadde vi lyst til å se. Faktisk hadde vi vært på Bragdøya i 2003, men da lå vi i en liten naturhavn på østsiden.

Da vi nærmet oss så vi industrianlegg reise seg inne på fastlandet. I havna til kystkultursenteret viste det seg å være langt mer idyllisk enn vi fryktet få minutter tidligere. Vi la oss til langs en solid flytebrygge bak en firling. Firlingen ble designet av Jan Herman Linge, og båtene ble bygget i dette distriktet på syttitallet.

item2

En svane, som var sjef over alle havnesjefer, ventet ikke lenge med å forlange godt brød av de nyankomne. Tone måtte finne frem godsakene, og svanen grebbet til seg uten noen grad av takknemlighet. Eieren av firlingen fortalt at han hadde foret svanen like før vi kom. Etter en stund seilte firlingen ut av havna med sine røde seil. Vi satte oss for å få i oss en etterlengtet matbit. Da kom enda en firling, med hvite seil, for å fortøye til brygga. Den fikk litt tilleggingsproblemer, men med litt hjelp av oss fikk også de plass ved brygga.

Etter en liten befaring av de nærmeste omgivelsene fulgte vi en blåmerket sti rundt øya. Tilbake i Flora ble et blodrødt andebryst hentet opp fra kjøleboksen for å få en omgang i stekepannen. Med salat, saus og poteter fikk vi et godt måltid, men det er nok mye god mat som er enklere å tilberede i vår lille båt. Det spørs om vi kommer til å gjenta dette forsøket.

item3

Hver morgen så vi småfolk med røde redningsvester bli fraktet med båt til bryggene for deretter å forsvinne i flokk og følge innover øya. Om ettermiddagen så vi de samme småfolkene på vei mot fastlandet. På Bragdøya er det friluftsbarnehage for små friskuser.

 

Natt til fredag meldte værmeldingen sterk kuling fra nordøst med store nedbørsmengder. Vi flyttet Flora til fast brygge innerst i havna og satte opp bomteltet. Litt bekymret var vi for teltet med tanke på den kraftige vinden som skulle komme, men vi lå problemfritt og behagelig i le mens uværet raste.

item6
Arkiv
Arkiv Arkiv