Arkiv

Bommen

Onsdag 10. juni - fredag 12-juni 2020

item3

I lett sydøstlig bris lettet vi anker og satte seil inn mellom Sandøya og Borøya. Der forsvant vinden og vi lot motoren få slippe til. Nordover Lyngørfjorden fikk vi igjen nok vind til å fylle seilene. Vi tok avstikkeren gjennom sjarmerende Lyngør. Der tok vi Doktorgården i øyesyn som nylig var solgt for 36 millioner kroner. Det vakreste huset på Lyngør var det vel ikke. Ute av storgata i Lyngør kunne seilene igjen drive oss langsomt mot Risør mens Tone spilte kjære melodier på blokkfløyte. Vi seilte inn Jakterenna som er et smalt sund mellom Leikerøya og Risøya. Like innenfor Jakterenna har Risør motorbåtforening laget et fint bryggeanlegg. Der ville vi legge oss til. Det skulle viste seg å bli vanskelig på grunn av en kraftig strøm som satte inn sundet og langs bryggene. Med hjelp fra en båteier, som lå ved brygga, fikk vi bakket Flora mot strømmen og lagt til sidelengs på en god plass.

item2

Om kvelden gikk vi tur langs en sti som førte oss til nordsiden av Risøya. På tilbakeveien var vi ikke like flinke til å gå på sti. Vi rotet oss rett og slett litt bort, men fant heldigvis tilbake til stien.

Risør motorbåtforening har noen bryggeplasser som er reservert for sine medlemmer. Et par snekker la seg til på disse bryggene. En mann fra den ene snekka kom bort til oss og fortalte at han kjente godt til Marieholm 261. Hans bror hadde eid en søsterbåt til Flora. Med den hadde de flere fine seilaser til Skagen. Vi kunne huske å ha observert denne båten i havna i Risør på våre tidligere turer.

Det var meldt nordøstlig vind de nærmeste dagene. Vi hadde derfor to overnattinger ved brygga i påvente av gunstigere vind.

Med gummijolla rodde vi ut Jaktrenna og inn i Grunnsund. Vi vurderte å ro rundt Lerkerøya, men det ble med tanken.

Under oppvask var vi uheldige og mistet et glass i sjøen. Glasset ble skremt og gjemte seg under brygga. Vår gode fortøyningshjelper hadde en liten håv med langt skaft. Med den fikk vi reddet glasset som slapp med skrekken.

Det var mange maur som fulgte fortøyningstauene for å flytte ombord til oss. Det skulle de nok ikke gjort for mange måtte bøte med livet. De siste gjenlevende ble skylt til havs da vi spylte Floras dekk før avreise.

item4

Utsikt gjennom Grunnsund mot Risør.

Arkiv
Arkiv Arkiv