Arkiv

Tallakshavn og Andholmen.

Tirsdag 4. - onsdag 5. juni 2019

item2

Flora i Tallakshavn

Bildet av Flora ble tatt 7 dager tidligere da vi seilte mot Tønsberg og overnattet i den samme havna, fortøyd til den samme blå OF-bøya.

I dag kom vi fra Lindholmen ved Hui med kurs mot vår hjemlige fjord. På Lindholmen hadde vi hatt en rolig og behagelig formiddag på brygga og om bord. Seilasen derfra i bølger og motvind var heldigvis kort og kortvarig. Vel fortøyd i Tallakshavn følte vi for å røre litt på oss. Vi klatret over rekka, satte oss i jolla og rodde til land ved den store badestranda. Derfra fulgte vi skogsveien oppover. De fine hvilebenkene ga hyggelig atmosfære.

item5

Brygga som antagelig hører til hyttene rundt har nummererte båtplasser. Omtrent på midten oppdaget vi et lite badetermometer som bare viste 13 grader. Vårt eget termometer hadde ikke vært i sjøen siden i fjor, vi bruker det bare hvis vi seriøst tenker på å bade.

På avstand kunne det se ut som om brygga var sperret av litt over midtveis. Begge gikk utpå for å se om så virkelig var tilfelle. Det vi trodde var et grønnmalt stengsel viste seg å være en hyggelig og betryggende sikret benk.

Fra den grønne benken på brygga gikk vi tilbake til skogsveien som etterhvert ble sti og igjen vei som gikk nedover og endte ved en gård. Tone husket at hun før nedoverbakken hadde sett en mann komme joggende tilsynelatende inn fra tette skogen. Vi gikk tilbake. Stien fortsatte der Tone hadde sett joggeren. Etterhvert kom vi til en P-plass med biler tett i tett og asfaltvei som møtte hovedveien på halvøya.

item6

Vi valgte å gå til venstre på hovedveien som heter Østerøyveien og slo inn på en innbydende grusvei som fortsatte som trebru over et temmelig grunt sund. Brua går til Andholmen. Øya er bebodd. På nordsiden ligger en badestrand som skal være fin som rasteplass for padlere. Vi var kommet til andre siden av halvøya Østerøy, til Mefjorden som går mellom Vesterøy og Østerøy.

item8

Finn-Erik på Andholmenbrua. Innerst i Mefjorden ligger Gokstadholmen. Der har vi vært med Flora. Da vi ei uke tidligere seilte mot Tønsberg hadde vi på grunn av dårlig værmelding først tenkt å dra til Gokstadholmen men endte i Tallakshavn.

Vi vandret videre på hovedveien. Like etter den famøse avstengningen til Yxney kom vi inn på turveier som førte oss tilbake til Tallakshavn.

item9

Tilbake i Tallakshavn fikk vi se to skuter passere utenfor havna. Båtene het Solrik og Fryden. Bildet viser Fryden. Begge har vært følgeskip for Stine Sofies stiftelse som med ildsjeler i 6 gamle robåter begynte på en rotur fra Grimstad til Oslo den 19. mai, på dagen 19 år etter at Stine Sofie og Lena ble drept i Baneheia i Kristiansand. I alle havner underveis kom grupper av barnehagebarn om bord. Mottoet for årets viktigste rotur var "på tokt for en god barndom". Vi så skutene gå sørover, antakelig på vei hjem til Sørlandet etter det viktige og gjeve toktet.

Kvelden ble kjølig. Neste morgen regnet det. Vi dro fra Tallakshavn da regnet holdt opp. Vinden var variabel. Tidvis holdt vi god fart, i flau vind måtte motoren hjelpe til. I starten seilte Flora innaskjærs på genova. Etter Sandefjordsfjorden heiste vi storseilet og gikk utaskjærs.

Litt før klokka 17 lå Flora fortøyd i hjemmehavna.

Vi ble hjemme nesten en uke. Etter pinse fortsatte seilferien.

Arkiv
Arkiv Arkiv