Arkiv

Stråholmen

Fredag 28. juni 0g lørdag 13. juli 2019

28. - 29. juni

item2
item3

Vi hadde to overnattinger med Flora på svai innenfor Stråholmen. Første turen feiret vi Tones fødselsdag inne på stranda. I le for en vestlig bris, med ostekake, kaffe og et lite glass med noe godt i, hadde vi det riktig fint.

item4

Utsikt mot syd. På denne delen av Stråholmen er det fuglereservat.

13. - 14. juli

item6

Vi har vært mange ganger på Stråholmen, men vi har ikke tidligere fulgt stien som går fra båthavna ut til øyas nordvestre pynt.
En bit av vår hage ble omgjort til blomstereng i 2018. Vi sådde gress og frø av ulike blomster. Enga ble en pryd for øyet. Etter avblomstring stod enga for at plantene skulle frø seg og legge grunnlaget for en ny sesong. I år forventet vi derfor å se blomsterenga i fullt flor. Vi måtte konstatere at gresset og innvaderende kløver var det eneste som vokste. De vokste til gjengjeld villig. Stråholmens naturlige reproduserende enger fungerer nok bedre enn vårt spede forsøk har gjort. Villsauene som beiter Stråholmen hele året må riktignok ta litt av æren for det fine kulturlandskapet.

item5
item7

På fine sommerdager i juli forvandles Stråholmen til et ferieparadis. Store og små båter fortøyer til molo og knauser i strandsonen. Telt blir slått opp og barna leker med spann og spade i fjæra.

Fine oppslag forteller om Stråholmens historie fra de første bosettinger til vår tids hytteliv. Losene som bodde her ute i flere generasjoner har selvsagt fått bred plass.

item8

Flora ligger på svai som tredje båt fra høyre.

item9

Den litt mystiske grønne katamaranen kom inn og la seg til for natten. Vi har ikke fått klarhet i hva slags farøy dette er. Dagen før så vi den i Åbyfjorden slepende på en trål eller et bunnskrapende redskap.

item10

Etter et friskt morgenbad og fin frokost i cockpit heiste vi seil, dro opp ankeret og seilte mot Langøykilen som er tryggere når det meldes ruskevær.

Arkiv
Arkiv Arkiv