Arkiv

Solskinnsvandring på Gumøy

Fredag 14. juni 2019

item2

Etter en regnskur på formiddagen ble himmelen blå. Vi la ut på vandring på samme merkede tursti som dagen før. Bildet er tatt på begynnelsen av turen, ved den trange innseilingen til Skutevika. Det grønne gresset gjødsles og klippes på urgammelt vis av sauene som beiter på øya.

item4

I dag gikk vi til høyre før vi kom til golfbanen, forbi gården Ellegård og bratt oppover til rasteplassen hvor vi satte oss ned på benken og så Gumøy golfs golfbane i fugleperspektiv. Gjerder og grinder hindrer sauene i å slippe til på banen. Gresset holdes kort på annet vis.

item5

Stien i åsen er kultursti.
Stien går langs isdammen på bildet.

Et sted får man et lite gløtt av Langåresund fra kulturstien. Der fortalte oppslagstavlen at sundet har får navnet sitt fordi mannskapene på seilbåter i gamle dager måtte ta langårene fatt for å komme gjennom sundet. Langåresund går mellom Gumøy og Langøy. Sundet går fra øst til vest-sydvest. Sundet er trangest i starten hvor det heter Kreppa. Mange (Finn-Erik er en av dem) taler om å gå Kreppa når de mener å gå med båt gjennom hele Langåresund.

item8

Ferdig med kulturstien slo vi inn på en vei som virket ganske ny og som vi syntes gikk i retning Langåresund. Da veien sluttet saumfarte vi terrenget og fant litt stier og tråkk. På bildet står Tone med godt håp om å kunne ta seg fram helt ned til sundet.

item9

Tone på en fellesbrygge litt vest for midten av sundet. I forgrunnen en kogg som bar det nestenkongelige navnet Kogg Harald.

Så stille var Langåresund denne fredagen i midten av juni. Senere på sommeren gynger og husker fortøyde båter i bølgene fra de mange som går gjennom sundet.

Da vi kom tilbake til Skutevika syntes Tone det var herlig å få av gummistøvler og sokker og la føttene stikke ned i det kjølige vannet mens Finn-Erik rodde Fjæra tilbake til Flora. Bortsett fra den lille kabinkruseren med en voksen og to små var det fram til neste dag ingen andre båter som la seg i havna.

Arkiv
Arkiv Arkiv