Arkiv

Til Elvik og Ivarsand

Fredag 26. - søndag 28. juli 2018

item2

Fredag ble våre venner Liv og Bjørn med på seiltur. Vi tok dem om bord på brygga nedenfor huset deres. Været kunne ikke vært bedre. For å slippe å starte turen med å krysse gikk vi for motor ut Langesundsfjorden. Utenfor Langesundstangen dreide vi vestover og heiste seil. På bildet går Flora over Rognsfjorden med Langesundstangen i bakgrunnen.

Da Flora lå vel fortøyd i Brevik seilforenings bøye i Elvik sa Bjørn at nå har vi vel ingenting å klage over. Tone kom med en liten klage : badestigen var ikke nede. Det ordnet Finn-Erik med en gang og det ble svømming i friskt og veltemperert sjøvann.

Etter badet spiste vi kyllingsalat. Smør til brødet var med og det smeltet i sola.

Vi heiste storseil i bøya og gikk Dypingen tilbake. Hvis vinden hadde vært sterkere ville vi valgt en større rundtur tilbake til Stathelle.

Da vi hadde brakt de hyggelige gjestene hjem med bil og var nesten ferdig med oppvasken kom vi ut for et mylder av flyvemaur. Så mange at vi vil tro at de kom fra treverket på brygga. Huff. Vi kom oss av sted så fort vi kunne.

Bøya i Elvik var fortsatt ledig. Skarvene satt fremdeles på skjæret utenfor. Kveldsstemningen var nydelig.

item4

Lørdag formiddag gikk vi i land på badestranda i Elvik, fulgte stien opp til veien og vandret videre. Vi kikket litt på den hvite hytta som man har begynt å rive. Den har en fin gresslette nedenfor.

På oppslagstavla ved bommen leste vi et oppslag om en uhøytidelig regatta i Ivarsand. Regattaen skulle begynne kl 13. Vi bestemte oss for å gå til Ivarsand. I god tid kom vi dit og kunne følge de siste forberedelsene. Endel varmet opp med å seile, andre strevet med sjøsetting og rigging.

Regattaen heter PIL-regattaen. Den arrangeres årlig av Prisgrunn, Ivarsand og Lønnungen velforening som er forening for dem som har hytte i de nevnte områdene.

item6

Til høyre for skiltet står dommerne med startflagget. Det er snart tid for oppstilling bak de hvite startbøyene. Startskuddet gikk noen minutter over ett.

Variasjonen av båttyper var stor. Det var båter med ett seil og med flere seil, båter med en og båter med to seilere, i en båt var de tre, flere var familiebåter med småbarn ombord. Finn-Erik frydet seg da han så at en Flipperjolle var med - slik båt hadde han for lenge, lenge siden. Optimistjolle var med, Yngling, Laser og Oslojolle. To Askeladder var med. Den ene fikk til å seile mot vinden, den andre ikke.

item8

Fra bergene utenfor Ivarsand hadde tilskuerne fin oversikt over regattaområdet. Rundingsbøya lå inne ved Prisgrunn. Bildet over er tatt i den retning. De 2 bøyene i forgrunnen er badebøyer som avgrenser badestranda. Koggen må være en funksjonærbåt.

Opp til rundingsbøya hadde deltakerne motvind og måtte krysse. Når de hadde seilt 3 runder var de i mål.

Da de fleste båtene var kommet i mål syntes vi det var på høy tid å gå tilbake til Flora og spise lunsj. Det ble for lenge for oss å vente på premieutdelingen som sikkert ville bli underholdende.

I båthavna bortenfor Ivarsand lå en Marieholm 26 som vi måtte bort å titte på. Det er ikke hver dag vi treffer på en seilbåt av nesten samme modell som Flora! Tilfeldigvis var en av de to som seilte båten som kom først i mål også på brygga. Folk kom bort og gratulerte ham. Han smilte og forklarte at det i regattaer med ulike båttyper ikke er så enkelt at den første som går over målstreken vinner. For at konkurransen skal være rettferdig brukes LYS-tall.

Da vi kom tilbake til Flora var klokka blitt så mange at vi hoppet over lunsjen og spiste middag. Om kvelden rodde vi en tur i Åbyfjorden.

Søndag seilte i hjemover i frisk og god vind.

Arkiv
Arkiv Arkiv