Arkiv

Fra Dragsmark til Hamburgsund

Lørdag 16. - Mandag 18. juni 2018

item2

Etter det sedvanlige morgenbadet og frokosten i cockpiten lot vi bøya i Dragsmark få fri. Motoren ruslet og gikk mot Strömmarna. Værmeldingen kom over vhf-radioen da vi passerte linferga. Tone som skulle notere meldingen fikk problemer med å høre på grunn av motorstøyen. Attpåtil ble elementene i meldingene lest i uvant rekkefølge. Fortsatt var det uklart hva slags vær vi kunne forvente denne dagen. Det var svake vinder fra morgenen av. Vi gikk for motor langs sydsiden av Gullmarsfjorden til vi passerte Fiskebäckskil som vi besøkte med syklene dagen før. Derfra fikk seilene overta. I lett sydvestlig bris gjorde vi behagelig fart nordover. Da det nærmet seg lunsjtid satte vi kursen mot Karlsvik som vi besøkte på veg sydover. Der inne var alle bøyene ledige. Faktisk lå det ingen båter i havna. Etter et godt måltid rodde vi inn på stranda, rullet ut strandteppet for å nyte stillheten og bøkene våre. Snart kom en rib-båt i god fart inn til stranda. En mann med et lite barn på armen manøvrerte båten. Finn-Erik spurte om været. Han svarte: "Söndag blir det dårligt. Nu är det bara entusiasterna som är ute". Det var lite entusiasme å høre fra det skrikende barnet på armen. Like fort som båten kom forsvant den ut av havna. Så var vi alene igjen. Vi begynte å tvile litt på valget av nattehavn. Kraftig sydøstlig vind var ikke noe vi ønsket oss i Karlsvik. Kunne ugunstig værmelding være årsaken til at båtene ikke oppsøkte stedet?

item4

17:30 fikk vi med oss værmeldingen som meldte kuling fra syd og sydvest. Utover kvelden kom det flere båter. En større motorbåt la seg i bøya utenfor oss, en seilbåt fra Moss kastet anker og fyrte opp grillen på pulpiten. En norsk skøyte la seg til fjellet på østsiden. Vi rodde en runde i det ytre bassenget. Småregn førte oss tilbake til Flora.

item3

En seiljolle med tysk flagg og et godt voksent par ombord kom seilende inn i vika. De seilte og padlet fram og tilbake for å finne den ideelle overnattingsplassen. Ved en knaus vest i havna la de seg til. En heldekkende kalesje ble trukket over båten. Under krøp paret i ly for regnet.

 

Etter en natt med regn klarnet det opp. Med genoaseil og litt hjelp av motoren fortsatte vi seilasen nordover. Etter Sotenkanalen gikk vi mot havna øst for Valön, nord for Bovallstrand. Der la vi oss i en trygg sxk-bøye. Vinden økte på og fikk Flora til å seile frem og tilbake i bøya. Regnet trommet på dekket. Værmeldingen hadde meldt 11-13 m/s økende til 13-15 m/s neste dag. Øyene i Bohuslän er lave med lite skog. Vinden finner lett veien over og inn i havnene. En norsk seilbåt la seg på svai med et lite seil i akterstaget. Seilet holdt båten stabilt opp mot vinden.

I fjor gikk vi tom for lampeparafin. Da forsøkte vi oss med tennvæske på parafinlampa. Det fungerte dårlig. Stort bedre lyste lampen ikke etter at tennvæsken var byttet ut med den fineste lampeolje. Finn-Erik renset veken for sot og resultatet ble at lampa fikk tilbake sin rene, hvite flamme.

 

Neste dag gikk vi inn til Bovallstrand for å fylle opp båten med nødvendige matvarer. Så seilte vi nordover med revet genoa.

item5

I Hamburgsund fikk Tone se gjestehavnas lange flytebrygge strekke seg ut mot oss fra østsiden av sundet.Vi bestemte oss raskt og fortøyde til brygga. Her var det nok behageligere å ligge i sterk vind enn ved Gluppö som vi hadde planlagt. Regnet silte ned da siste fortøyningstau var justert. Vi spiste lunsj med ferske bakvarer i Floras lune salong.

To netter ble vi liggende i Hamburgsund mens kulingen herjet utenfor.

Arkiv
Arkiv Arkiv