Arkiv

Tjuvsund og Nordströmmarna

Fredag 2. og lørdag 3. juni 2017

Vi dro fra Dannemark-Ulön i duskregn og lett bris. Sotenkanalen er en landlig idyll med kyr på beite og måker som har bygd reir oppå pælene som markerer leia. Svingbrua åpnet seg for Flora uten at vi behøvde å gi signal.

Da vi kom til Kungshamn la vi merke til at det stod Orkla i stedet for ABBA på den store fabrikkbygningen som produserer fiskemat. Vel, vel. Vi fortøyde Flora ved brygga til en lukket fiskerestaurant hvor det lå en båt som var til salgs og inntok lunsj.

Vinden spaknet til flau. Det ble motor uten seil resten av dagen. Da vi rolig og fredelig rundet klippene utenfor Lysekil og krysset Gullmarsfjorden begynte vi å snakke om da vi for noen år siden strevde oss over den samme strekningen i bølger og kraftig motvind.

item2

Flora har lagt seg for anker i Tjuvsund. Den andre seilbåten hadde også norsk flagg.

item5

Tjuvsund går mellom Lindholmen og Skafsø. Kartet til venstre er fra 1804 og skulle være fritatt for opphavsrett. Vi har farget Lindholmen grønn og sjøen lyseblå for å gjøre kartet mer lettlest. Landområdet under er den nordlige enden av Skaftø. Åpningen mot øst er dyp og bred nok for store båter. Den befinner seg helt til høyre på bildet ovenfor. Mot vest er åpningen svært trang og grunn. Det kan være spennende å tråkle seg gjennom her med jolle.

Vi smøg oss gjennom smutthullet mot vest for noen år siden da vi for første gang tok havn i Tjuvsund. Dengang rodde vi videre til Fiskebäckskil for å handle og se den vakre byen. Til Fiskebäckskil gikk det greit å ro, men tilbaketuren ble et slit i motvind og bølger.

I år fant vi på å ro en kveldstur rundt Lindholmen. Det ble trivelig hele veien rundt. Vi så en sel. Hodet dukket opp noen ganger, en kunne nesten tro at selen fulgte etter oss.

Lørdag seilte vi ut av Tjuvsund, tok sørover og passerte under Skaftöbrua. Like etter befant vi oss i trangt og spennende farvann - Nordströmmarna.

item7

Leden gjennom Nordströmmarna svinger som en gammeldags landevei.

item8

Foran ligger Bassholmen. Et interessant og trivelig sted å besøke. Øya er naturreservat. Bygningene til venstre bak Tone er museum for tradisjonsbåter. Nærbilde av bygningene og holmens gjestehavna på bildet under.

item9

Etter Nordströmmarna seilte vi ut på den brede Koljöfjord og mot ny og ukjent havn i Rörbäcke kile.

Arkiv
Arkiv Arkiv