Arkiv

Fra Hui til Tønsberg

Søndag 28.mai - Mandag 29.mai 2017

item1
item2
item3
Arkiv

Vi skulle innom Aker seil for å montere lazy jack og lazy bag før vi kunne sette kursen mot Bohuslän. Det ble derfor noen korte etapper i helgen før seilmakeren åpnet dørene på mandagen. Etter oppholdet ved Hui tok vi et lite step nordover til Verksholmene som ligger vest for Veierland. Der ligger en attraktiv OF-bøye som var opptatt av en svær motorbåt. Da vi kom og gjorde klart ankeret kastet den fortøyningen. Vi var heldige igjen. Bøya ble ledig.

Etter tåke og regn hang vi klærne til tørk. Fjæra ble lenset og gjort klar til en tur på land.

I land fulgte vi en skogsvei som førte frem til fylkesvei 303. Vi fulgte denne et stykke mot Sandefjord og ble møtt av en rekke fartsglade syklister. De var med på sykkelrittet Vestfold rundt som ble arrangert denne dagen. Vi tok av fra veien og fant frem til utsikten på Rønnsåsen som vi besøkte året i forveien.

 

Mandagen gikk vi for motor inn fjorden til Tønsberg. For å komme til seilmakeren måtte vi ha bruåpning av den nye gangbrua over til Kalstad. Vi studerte tidene for bruåpningene men bommet på tidsforskjellen mellom bruene og kom 5 minutter for sent. Vi ringte opp bruvakta men fikk beskjed om å vente tre timer på neste bruåpning. Hufff! Etter et par minutter fikk vi se en seilbåt som kom i motsatt retning innenfor gangbrua. Brua ble åpnet og vi benyttet sjansen til å smette inn. Etter en stund ble vi oppringt av vakta. Han ba oss legge oss inntil bilbrua så skulle han se om ikke han kunne hjelpe oss ut. Finn-Erik forklarte at vi skulle til seilmakeren og hadde ikke behov for flere bruåpninger. Da ble en misforståelse oppklart. Gangbrua kunne nemlig åpnes utenfor angitte tider.

Flora fikk plass ved pir-2 utenpå båten til en sympatisk ung mann som jobbet med skuta si mens han ventet på å få sydd kalesje. Han brukte båten som bolig mens han studerte til styrmann i Horten. Båten var en forlenget utgave av Hero 101. Denne varianten som det det bare eksisterer en av var ikke helt ferdig innredet og utrustet. Begge de tidligere eierne ble gravlagt før de ble ferdige med båtprosjektet. Nåværende unge eier bør ha gode muligheter til å nå ferdigstillelse om det ikke ligger en forbannelse over båten.

Arkiv Arkiv