Arkiv

Malö Strömmar

Tirsdag 6. juni

item1

I liten kuling fra sydøst rullet vi ut forseilet og fosset nordover langs Härmanö. Det flagret friskt i gult og blått fra toppen av flaggstengene langs leia. 6. juni er "flaggans dag" i Sverige. Vi seilte forbi Ellös og inn mot Malö Strömmar.

item2

Fra Malö Strömmar kan man se handelsmann Flinks butikk som ligger på Flatön. Bak vinduet til venstre i den gule handelsboden satt Evert Taube da han fikk øye på Mai som kom roende fra Malö og hoppet i land. Så skrev han "Mai på Malö" som skulle gjøre handelsboden til en turistattraksjon i vår tid.

Ved Malö Strömmar rett syd for store Björnholmen hadde vi peiling på en SxK-bøye. I innseilingen til havna møtte vi en enslig seilbåt på veg ut. Skipperen ropte: "nu får ni hamnen för er själv!"

item3

Da Flora var fortøyd hoppet vi i Fjæra, tok årene fatt og rodde rundt holmen med en fin varde som ligger i innseilingen til havnen. Så rodde vi mot store Björnholmen, hoppet i land og måtte være litt fjellklatrere for å nå toppen.

item5

Tone ved varden på toppen av store Björneholmen.

item4

Vi hadde god utsikt over havna. Flora ligger der som eneste båt. Det andre som likner en båt er muligens en badebrygge med badehus.

item6

Fra holmens topp skuet vi ned på en beskjeden båttrafikk i Malö Strömmar.

 

Vi fant veien ned der Fjæra lå og ventet. Det var regn i lufta da vi rodde tilbake til Flora.

Arkiv
Arkiv Arkiv