Arkiv

Hjem

Onsdag 21. - Fredag 23. juni 2017

Kvart over ni heiste vi seil i bøya på Missingen, slapp fortøyningstauet og bakket fokka slik at Flora vendte i den trange havna. Så seilte vi ut ved hjelp av overettmerkene i lett bris fra nordvest. Vi satte kursen mot Vestfold. Utenfor Ildlandet stilnet det og motoren måtte i gang. Vi fikk en god matstopp ved Burø og fortsatte til Kjøbmannskjær hvor vi hadde feriens siste handel på Kiwi. Vinden frisknet til og vi rullet ut genoaen og sløret nord for Veierland. På vestsiden av øya krysset vi opp mot Verksholmene med strømmen i mot. Det ble mange slag på den korte distansen. Bøya var ledig og gav oss en god natt.

Værmeldingen var ikke snau med vinden de neste dagene så vi bestemte oss for å passere Rakke på torsdagen. Lunsjstopp hadde vi ved Ølbergholmen utenfor Larvik etter at vi hadde fått en oppvisning av friske ungommer på seilbrett. Det ble seilas i lette vinder til vi nådde Svensvika på Siktesøya.

item4

Ved frokosttid ble vi overrasket av en svær ekvipasje som manøvrerte seg inn i havnas trange passasje utenfor Flora. Kjempen var en lekter fylt med hyttematerialer.

item2 item5

Gravemaskinen ombord hjalp til med å manøvrere doningen på plass.

Materialene ble løftet i land.

item6

Svensvika ble vår siste havn i ferien. På den 30. feriedagen seilte vi inn i hjemmehavna på Stathelle.

Arkiv
Arkiv Arkiv