Arkiv

Havstenssund - første nattehavn i Sverige

Onsdag 31.mai - torsdag 1. juni 2017

item2

Onsdag morgen seilte vi fra Burø, en av de mange øyene rundt Tjøme. Øya ligger like sør for den mer kjente Mågerø.

Vi satte seil rett etter frokost. Vinden kunne gjerne vært sterkere. Midt på dagen resignerte vi og startet motoren for å få opp farten. Tre timer senere hadde vinden økt til lett bris og dreid mot sydvest. Da fikk motoren fri. To Sandefjord-Strømstadferger traff vi på, en blå fra Color Line som skulle til Strømstad og en rød fra Fjord Line som kom derfra. Fjord Line skal ha ros for å bruke flytende naturgass (LNG) som drivstoff.

Klokka 19 fortøyde vi Flora i en av de 3 blå SxK-bøyene ved Trossö i Havstenssund. På bildet har vi pakket storseilet inn i lazybagen, den nye seilposen som seilmakeren i Tønsberg monterte dagen før. Litt arbeid er det jo med å dra og dytte seilet så godt nedi posen at glidelåsen kan dras igjen. Vi har fått det lettere. Det var langt mer styr og strev før da vi hadde seiltrekk som måtte legges på og kneppes igjen når vi omsider hadde fått samlet sammen og lagt seilet mer eller mindre pent opp på bommen.

Litt mer poseprat. Til middag denne første kvelden i Sverige hadde vi ferdigstekt Findus Wok Mix. Retten kjøpte vi frossen da vi handlet mat i Tønsberg dagen før. Kjekt med frysemat som ligger og er kjøleelement for den andre maten mens den tiner.

item4

Flora på samme sted som ovenfor men sett fra en annen kant. Bildet er tatt mot nord. Trossö til venstre. For å komme til Havstenssund seiler vi innenfor øya Lindö-Kalvö-Trossö samt noen holmer. Lindö er den nordligste delen av øya.

item6

Flora fortøyd til gjestebrygga i Havstenssund. Tone bærer om bord en 4 liters kanne med Origonol, brennsprit til kokeapparatet vårt. Kannen er kjøpt i båtbutikken i Havstenssund. Vi skal videre sørover som er retningen Floras nese peker.

Finn-Erik trenger en ny shorts, men ingen av dem han prøvde i båtbutikken passet.

Havstenssund ligger 7 km norvest for Grebbestad, ytterst på ei nokså flikete halvøy. Stedet er et gammelt fiskeleie. Kong Sverre skal ha vært i området i 1196 og kjempet et slag mot baglerne.

Arkiv
Arkiv Arkiv