Arkiv
item1

Våt feriestart

Torsdag 25.mai - Lørdag 27.mai 2017

item2
item3
item4
item6 item7
Arkiv

Helgen før ferien hadde vi en overnattingstur til Skolebukta for å finne ut om noe vi kunne trenge manglet ombord. Det vi fant ut under denne turen var at teppet på dørken ble vått. Finn-Erik hadde rengjort vanntanken og smørt vaselin på pakningen til mannlokket for at den skulle bli myk og tette godt. Tett ble det ikke. Vi pumpet ut noen liter med vann som en løsning på problemet. 25. mai krysset vi ut fjorden i sydlig laber bris med Ølbergholmen utenfor Larvik som første feriemål. Flora krenget og satte fart på kryss utover fjorden. Fra vanntanken rant en liten bekk som teppet fuktet seg i. Vi nøyde oss med Elvik som første stopp. Teppet ble hengt ut til tørk. Flytende pakning på tube ble løsning på lekkasjeproblemet. Om vi siden får skrudd av lokket får tiden vise. Tanklokket ble tett. Neste morgen satte vi nesen østover i klart stille vær. Etter et par timer kunne vi stoppe motoren og sette seil i sydlig lett bris. Vi fant ledig OF-bøye i Tallkshavn og fortøyde til den.

Kveldstemning i Tallakshavn.

Morgenstemning i Tallakshavn. Hjemme var det varmt sommervær. Vi våknet til kjølig tåke. I enden av spinnakerbommen er det festet et strikk rundt bøyetauet. Det forhindrer at bøya dunker inntil Flora i stille vær.

Mens vi ventet på at tåken skulle lette satte vi i gang med vedlikeholdsarbeid. Tone lapper en pute slik at kapoken den er fylt med skal holde seg på innsiden. Utpå dagen stakk solen frem og tåken lettet. Vi løsnet fortøyningen og satte kursen nordover mot Hui. Etter få minutter tetnet tåken til igjen. Værmeldingen som lovet oss fint sommervær hjalp lite. En rotur rundt holmene utenfor naturavna ved Hui ble dagens trim.

Tone til rors i behagelig slør syd for Svenner. Nå fant vi ut at autopiloten lå igjen hjemme. Det skulle bli seiling med håndstyring og surret ror de neste fire ukene.

Arkiv Arkiv