Arkiv

Fottur over Dragsmark og handletur med Fjæra i Lysekil

Onsdag 7. juni - fredag 9. juni 2017

item2

Regnet strømmet ned om natten i Malö strömmar. Utpå formiddagen begynte nedbøren omsider å avta. I lett regn dro vi av gårde. Ute av havna og forbi holmene rullet vi ut genoaen og seilte nordøstover på Koljöfjorden. Vel en time senere lå Flora fortøyd utenfor båthavna i Rörbäcke kile.

Neste dag rodde vi i land og gikk over Dragsmark til linfergeleiet. Hvis værutsiktene hadde vært bedre ville vi tatt syklene med i jolla. Å ta linferga over Nordströmmarna til Ängön og sykle på Flatön til handelsmann Flink, det skal vi gjøre neste gang!

På bildet står Finn-Erik og ser ferga komme fra Ängön. Ängön er den nordøstlige delen av Flatön. Fergestrekningen er 140 meter og reisen tar 3 minutter.

item4

På østsiden av fergekaia ligger småbåthavna med det offisielle navnet 'Strömmarna Dragsmarks varv'. Vi ser mot utseilingen til Koljöfjorden.

 

 

 

En trivelig hage i bakkene ovenfor fergeleiet.

item5
item6

Vi er tilbake i Flora.
Utsyn mot båthavna i Rörbäcke kile.
Sola har kommet fram. Båthavna har fin kveldssol.

 

 

Kaffetid. Finn-Erik er fremdeles godt kledd for å holde varmen. Mastene og trærne bak ham går igjen på bildet ovenfor.

item7
item8

Da vi møtte linferga i Nordströmmarna neste dag stod vi om bord i Flora. Vi senket farten for å være sikre på at ferga var framme og kabelen nede før Flora krysset fergeleden.

 

Da vi hadde lagt linferga bak oss gikk vi inn i de trange farvannene rundt Stora Gassholmen.

item10
item11

Turen gikk videre til Lysekil. I gjestehavna var alle plasser opptatt på brygga hvor båtene ligger langsetter. På brygga på motsatt side lå ingen båter. Der var det akterfortøyning i bøye. Med vår lille båt må fortøyningstauet fra akterenden være temmelig langt for å nå ut til bøya. Det ordnet seg.

Da vi skulle gå i land for å handle oppdaget vi at landgangen var sperret med rødt- og hvitstripet plastbånd. En gravemaskin og diverse annet utstyr stod bortenfor. Her skal det nok bli fint og greit til neste gang vi kommer hit med båt. Nå var det litt tungvint å være båtturist. For å få handlet og lagt igjen penger i byen måtte vi sette vi oss i Fjæra og ro over til den andre brygga og gå i land fra den. Vel inne i byen ønsket vi i første omgang å finne en kafé med fristende kaker. En slik kafé fant vi ganske raskt.

item13

Vi vandret litt rundt i byen og stoppet opp ved en liten park med maritime symboler til pynt og kunstopplevelse. 'Gamlestan' står det på smijernsportalen bortenfor.

item15

Da vi kom tilbake til gjestehavna hadde båtene som lå nærmest Fjæra reist.

Varene vi har kjøpt på Coop Konsum og på Systembolaget ligger i sekker og nett. Nå gjenstår å få sjøsatt Fjæra, få lasten og oss selv om bord og ro over til Flora som ligger, fremdeles i ensom majestet, til brygga hvor landgangen var sperret.

Da alt var på plass i Flora dro vi videre mot sørvest - mot øyene som kalles Gåsøskjærgården. Vi fant nattehavn ved Ängholmen.

Arkiv
Arkiv Arkiv