Arkiv
Arkiv

Verksholmene og topptur til Rønnsåsen

Mandag 20. - onsdag 22. juni 2016

item2

Etter to ukers seiling i Østfold satte vi kursen vestover. Godværet tok nå en pause. I yr og dårlig sikt kom vi til bøya ved Burøy som ligger sør for den mer kjente Mågerø. Neste dag fortsatte vi gjennom Vrengsund i liten kuling. Vi gjorde handlestopp hos Kiwi på Kjøpmannskjær. Flora fortsatte under Vrengen bru, passerte nordsiden av Veierland og endte fortøyd i ledig bøye mellom Lille og Store Verksholmen. Der rakk vi å slå opp bomteltet før regnet satte inn. På grunn av uværet ble vi værende i Flora resten av dagen.

Neste dag var godværet tilbake igjen. Vi øste regnvannet ut av jolla og rodde til Engø båthavn hvor vi fra tofta kikket på og kommenterte smått og stort av båter i havna. Tone undret seg på om det kunne gå en sti opp til det som måtte være en topp med utsikt. Tilbake rodde vi på utsiden av Lille Verksholmen og la merke til at man holdt på med takarbeid på hytta på holmen.

item4

Fra brygga fulgte vi grusveien sålenge den gikk nær sjøen. Der veien brått svinger inn i landet oppdaget vi en sti gjennom villnisset langs sjøen. Stien gikk til rasteplass og brygge litt til høyre for furua midt på bildet. Vi gikk innover og oppover, tok av og fant fram til utsiktspunktet vi hadde snakket om tidligere på dagen. Utsikten var storslagen. Det er Engø båthavn vi ser der ute.

item6

Sjøen bukter seg inn her, men Engø er ikke øy. Helt øverst til høyre ser vi den sørlige delen av Østerøya (ikke øy den heller). Midt bak Engø ser vi såvidt Stauper.

item7

Over:
Med kamera sterkt zoomet inn fikk vi et langstrakt og ikke helt representativt bilde av Stauper, en spesiell uthavn som vi lå i for 12 år siden.

Høyre:
Finn-Erik med utsikten foran seg. Bak ham strekker kommunikasjonsmasta seg mot himmelen.

Toppen vi var på heter Rønnsåsen.

Hvor stien var på det bratteste hang det tau til å holde seg i.

Toppturen var en fin opplevelse som gjorde årets besøk på Verksholmene til noe ekstra.

item8
item9

På turen tilbake så vi neslesommerfugler. En av dem i selskap med en flittig bie.

item11

Tilbake i jolla. Finn-Erik venter på at Tone skal gå ombord. Hyttene i bakgrunnen ligger på Veierland.

På skjæret utenfor Store Verksholmen som stod en skarv. Skjæret ligger under vannflaten ved høyvann.

En ærfuglflokk holdt også til ved holmen.

Som i tidligere år beitet hester på Store Verksholmen. To av dem var små føll.

item13

Formiddagsturen var en ren rotur. På ettermiddagen gikk vi i land. Vi steg i land og fortøyde jolla på brygga som vi ser litt av bak det store treet på bildet øverst.

item15

Om natten stod fullmånen over Veierland.

Arkiv Arkiv