Arkiv
Arkiv

Tisler - utpost i Hvalers skjærgård

Torsdag 16. - fredag 17. juni

item4

Det er godt å ligge i en lun og beskyttet havn i kraftig og urolig vær. Den norske sommeren har også milde dager. På fine dager man kan dra med sin båt til vakre og lokkende naturhavner som ligger mer åpent og utsatt til.

Onsdag lå Flora i den lune Utgårdskilen på Vesterøya på Hvaler i tordenvær. Utpå kvelden klarnet det opp. Værmeldingen for neste dag var meget tilfredsstillende for å dra til ei spesiell øy vi har snakket og drømt om å komme til : Tisler, Hvalerøya som ligger for seg selv ute i havet.

Vi kom oss av sted klokka 9 om morgenen. I lett østlig bris seilte vi sørover. Etter en stund kunne vi se Kosterøyene. Seilasen var fin og behagelig. To timer etter at vi forlot Utgårdskilen lå Flora fortøyd i blå OF-bøye på Tisler.

Midt i panoramabildet ovenfor går en molo med sandstrand til begge sider. I enden av moloen ligger Losholmen. Rundt Losholmen ligger noen andre holmer. Senere på dagen rodde vi rundt et par av dem. Flora ses helt til venstre. Den andre OF-bøya ligger tilsvarende langt unna på den andre siden av moloen. Vår hvite jolle Fjæra ligger trukket opp på stranden.

Moloen og bøyene ligger på nordøstsiden av Tisler.

item3

Vi må innrømme at vi ble litt overrasket da vi oppdaget at Strømstadfergene går på innsiden av Tisler. Men når Tisler ligger så langt ut og så nær Strømstad er det egentlig ganske naturlig. Her kommer Fjord Lines skip MS Oslofjord fra Strømstad på vei mot Sandefjord.

item6

Finn-Erik er på Losholmen.

item7

På denne benken spiste vi lunsj.

En båt kom og dro etter et par timer. Folkene bommet noen ganger før de fikk tauet gjennom øyet på bøya på den andre siden. De var på badetur og var raske til å komme seg uti da båten endelig var fortøyd.

item8

Vi lå en stund på teppe på stranda og leste. Alt vi fikk bruk for i land hadde vi husket å ta med. For oss begrenset badingen seg til nødvendig vassing med jolla. Tone ruslet litt barbeint og måtte sandskrubbe fotsålen iherdig for å bli kvitt en liten klump tjære hun hadde tråkket på.

Nord for Tisler - i et kilometerlangt område et stykke lenger ut enn Flora - der ligger Tislerrevet. På en plakat ved rastepenken leste vi at at Tislerrevet er et korallrev "av internasjonalt format" både på grunn av størrelsen og de sjeldne øyekorallene, Lophelia pertusa, som her ute finnes i tre ulike farger. Tisler ligger i Ytre Hvaler nasjonalpark.

Arkiv Arkiv