Arkiv
Arkiv
item1

Skagen

Torsdag 8. - Søndag 11. september 2016

10. august 1987 seilte Flora over Skagerak mot Skagen med radiopeiler, console, kart og kompass som navigasjonsmidler. Siden har Finn-Erik vært mannskap på flere seilturer til Skagen. Felles for disse turene var et kort opphold i Skagen havn før returen til Norge. Oppholdet skulle også dekke et underskudd på søvn. Vi har i flere år snakket om å reise til Skagen med henblikk på å oppleve litt mer av det toppen av Danmark har å by på. I år realiserte vi turen. Flora ble byttet ut med Bergensfjord, men foldesyklene var med. Hotel Petit ble vårt hjem disse dagene.

item3

Tyskland var redd for alliert innvasjon i dette området. En tysk bunker ruver til venstre for det grå fyret. Fyret er 64 m høyt og overgås i Danmark bare av fyret på Bornholm.

item4

På den ytterste grenen, der Skagerak og Kattegat møtes, lå to sel og slappet av mens turistene tok selfies noen få meter innenfor.

item6

På vestsiden ligger Gamle Skagen. Når sjøen spiste seg inn på husene flyttet folk til østsiden hvor Skagen by ligger i dag. Gamle Skagen er nå feriested med hoteller og feriehus for de velstående. Båken på bildet ligger på det høyeste punktet: 20 meter over havet.

item7
item8
item9

Anchers hus er vel verd et besøk. Der bodde Michael og Anna Ancher som begge var kunstmalere og hadde stor betydning for kunstnermiløet på Skagen på slutten av det nittende og begynnelsen av det tyvende århundre. Til venstre vises Anna Anchers atelier, til høyre interiørbilde med kunstnerportretter.

item10

Det var en usedvanlig varm og fin september-helg. Noen lystbåter lå i gjestehavna. Om sommeren er det et yrende liv her. De røde pakkhusene langs kaia i bakgrunnen er stort sett små fiskerestauranter.

item11

Danskene er kjent for øl og mat. Vi nøt bordets gleder under oppholdet med tre retters meny i gågata og Skagens berømte rødspette og sverdfisk i havnen.

 

Her kan du se en 13 minutter lang video fra vårt opphold på toppen av Danmark.

Arkiv Arkiv