Arkiv
Arkiv

Ølbergholmen og Tallakshavn

1.-3. juni 2016

Onsdag morgen forlot vi Skutevikkilen i solskinn og lett nordøstlig bris. Flora gikk ut Gapet mellom Jomfruland og Stråholmen, forbi Brunlanes på utsiden av Tvistein og inn mot land da hun begynte å nærme seg Svenner fyr. Tidlig på ettermiddagen kom vi fram til naturhavna ved Ølbergholmen som ikke er en holme men den ytterste delen av Eftanghalvøya i Larvik kommune.

item3

Mange båter hadde funnet veien til Ølbergholmen. Etter en helg og noen dager med ustadig vær hadde båtfolk i Larvik kommet hit for å slikke sol og spise middag. OF-bøya var opptatt. Vi slapp ut ankeret. På bildet er det båten til høyre for Flora som ligger i bøya. Endel båter lå også til berg eller brygge på de mindre holmene innenfor. Stadig var det båter som kom og båter som dro. Vi gikk i jolla og rodde litt rundt omkring, løftet jolla i land på sandstranda og gikk en tur for å få havutsikt. Da natten senket seg lå bare Flora og en større seilbåt igjen.

Neste morgen var været like fint og vinden var blitt enda svakere. Etter 2 1/2 times kjøring med motor var vi i Tallakshavn. Egentlig hadde vi bare tenkt å ta en lunsjstopp her, men bestemte oss for å bli til neste dag. Etter lunsj ombord rodde vi i land og gikk på kyststien til Tønsberg tønne. Kjekt at endel av stien er så fint plankelagt!

En velholdt og vakker liten seilbåt i tre med to unge menn ombord kom ut på ettermiddagen pent inn og fortøyde til den andre bøya. Seilbåten var intet mindre enn en nordisk folkebåt! Akk, da båten dro hadde vi ikke fått tatt noe bilde.
Stillheten og roen i havna ble dessverre forstyrret da en motorbåt med akterenden vendt mot oss satte ut et aggregat på badeplattformen og lot dette stå og bråke og gå i timesvis. Neste morgen satte det eldre paret i båten i gang bråkemaskinen på nytt.
En liten hendelse som var artig å følge med på var utplasseringen av en stige ned i vannet på en av bryggene (pirene) ut i sjøen.

item4
Arkiv Arkiv