Arkiv
Arkiv

Kaholmen og Randholmen

Tirsdag 7. - onsdag 8. juni 2016

item2

Om morgenen seilte vi i laber sydvestlig vind fra Arisholmen sør for Kråkerøy til en av OFs fortøyningsbøyer på vestsiden av Kråkerøy. Bøya ligger mellom Kaholmen og Randholmen. Hvis noen skulle synes navnet Kaholmen virker kjent kan det være fordi Oscarsborg festning i Drøbaksundet ligger på ei øy som heter søndre Kaholmen. Den Kaholmen vi kom til er landfast med og en del av Kråkerøy. Det kan se ut til at det samme gjelder for Randholmen. Flora seilte rundt noen garantert ekte holmer for å komme til bøya.

Vi hadde dagen foran oss. Etter lesestund og lunsj hentet vi årene og gikk i jolla. Først rodde vi langs Labukta på sørsiden av Randholmen. Bukta hadde et par grunne viker, dem bøyde vi unna.

item4
item5

Tone ror inn mellom Kaholmen (til styrbord) og Randholmen. I vannkanten ligger et mindre pent hus med flatt tak malt minst like rødt som våre redningsvester. På sokkelens kortside henger to kraftige påhengsmotorer. De små røde husene oppe på berget ser koselige ut.

item6

Lenger inn i bukta rodde vi under ei bru. Bildet er tatt i motlys innenfor brua. Vi fortøyde jolla til brygga i forgrunnen til venstre og gikk i land.Da vi kom på offentlig vei oppdaget vi et stiskilt. Et alternativ var en sti innover Kråkerøy. Vi tok den andre stien som gikk over brua.

item7

Stien gikk over Randholmen, for det meste gjennom skog. Tone har slått seg ned på den andre siden med Tjeldholmsundet og Tjeldholmen i bakgrunnen.

item8

Finn-Erik står på et flatt og fint berg nedenfor stien.

item9

Randholmen og Tjeldholmen har bruforbindelse.

item10

Over holmenes nakne berg ser vi skog og hytter på Kaholmen.

item11

Det lengste vi kom var den sørlige odden av Tjeldholmen. For å komme dit måtte vi over ei steinrøys. Her har tilbaketuren begynt.

item12

Finn-Erik rodde mot vinden tilbake til vår kjære Flora.

Arkiv Arkiv