Arkiv
Arkiv

Feriestart i Skutevikkilen

Lørdag 28. mai - onsdag 1. juni

Flora stod på land i vinter hos Hansen & Arntzen på Ekstrand. Den 10. mai, en varm og vindstille dag, ble hun, nypolert og fin, løftet i sjøen av den store krana på verftet. Turen fra verftet til hjemmebrygga på Stathelle marina tok knappe 20 minutter.
I pinsen som falt tidlig i år nøyde vi oss med en kort seiltur 2. pinsedag. Turen gikk ut fjorden og tilbake langs Håøya.

Lørdag 28. mai begynte sommerens ferietur. Før vi seilte avsted hadde vi en lang og god lunsj i cockpiten. Feriemålet vårt var Østfold og Hvaler. Men vinden ville ikke blåse i denne retningen de nærmeste dagene. Vi valgte derfor å dra til Skutevikkilen på Gumøy og vente der på at vinden skulle snu.

I de 4 nettene Flora ble liggende i Skutevikkilen var det bare en og annen båt å se. På hyttene ved innseilingen var det folk. Lørdag kom et kajakkfølge og slo opp teltene sine på grassletta.

Den offentlige ilandstigningen ved søppelskuret fungerte ikke. Landgangen til flytebrygga lå i sjøen. En morgen kom Skjærgårdstjenestens båt inn i kilen. Folkene kom, så og dro - uten å foreta seg noe.

item3

Vi gikk flere turer på øya. Det lille bildet er tatt litt utenfor stien opp til Østre Gumøyknuten som rager 107 m.o.h. (Det store bildet har vi tatt en julikveld for et par år siden). Vi har ikke opplevd myggen-styggen på øya før, men i år var den på vingene.

Tirsdag pakket vi nistesekken og tok en rotur rundt klyngen av holmer like sørvest for kilen. En sel stakk hodet opp av vannet og ga inntrykk av å følge etter oss et stykke. På noen av hyttene vi passerte var håndverkere i arbeid. Vi rastet i solskinn på et berg på Geitholmen og måtte søke ly for regnet under et hyttetak på Ravnholmen.

Onsdag hadde vinden fremdeles ikke snudd. Været var vakkert og vinden var spak. Nå hadde vi fått nok av venting på gunstig vindretning, dro inn ankeret og reiste videre - mot øst.

item4
Arkiv Arkiv