Arkiv
Arkiv

Rast på brygge i Sommerstø på Tisler

Fredag 17. juni 2016

item2

Torsdag formiddag ankom vi til Tisler og fortøyde i den nordvestlige av de to bøyene. Utpå kvelden fant Finn-Erik ut at Flora ville ligge bedre i bøya på den andre siden av moloen. I 23-tiden flyttet vi dit. Båten lå pent og stille da vi la oss. Utpå morgensiden, kanskje det var i vargtimen, kjente Tone at Flora lå og husket og gynget. Dønninger fra det store hav. En strek i regningen.

Morgenstund hadde likevel gull i munn og sol på himmelen. Denne dagen skulle vi bare seile til Utgårdskilen på Vesterøy og kunne gjerne bli på Tisler noen timer til. Det vi trengte pakket vi i sekk og bærenett og tok plass i jolla. Vi rodde rundt en holme, videre langs Tisler inn i den lille vika som heter Sommerstø.

item4

På styrbord side oppdaget vi en fin og innbydende brygge i brukbar høyde for jolla vår.

I en bergskorte et godt stykke ovenfor brygga stod en liten hytte som vi først tok for å være en kystledhytte.

item5

Finn-Erik på et flatt berg ovenfor brygga. Det kan se ut som det bare ligger en holme rett utenfor, men det er to av dem. Holmen bak er størst og heter Møren. Den nærmeste heter Hestholmen.

item6

Det var godt å ligge på brygga. Hittil i ferien hadde det blitt lite slaraffenliv i land. På Tisler fikk vi endelig glede av strandteppet.

item7

Utsikt over Sommerstø mot sør. Bryggepålen fra "vår" brygge stikker opp i forgrunnen. Senere kom et fartøy fra Skjærgårdstjenesten og la til brygga på andre siden. Fartøyet lå god stund og ventet. Tilslutt kom en en gruppe mennesker som kunne vært en kommunal delegasjon vandrende over heia. Gruppen reiste med båten.

Utpå ettermiddagen brøt vi opp og seilte til Utgårdskilen hvor vi fikk en fin og fredelig helg.

Arkiv Arkiv