Arkiv
I skorter og groper i
item11b
Under krigen bygde tyskerne kanonstillinger
Fra brygga som ligger i
Nedre del av betongveien mellom
Finn-Erik står på vulkansk grunn
Arkiv
item1

Struten fyr

Mandag 15. juni 2015

Finn-Erik hadde kommet med ønske om å ta en lunjstopp på Struten da vi seilte nedover mot Hvaler. Fordi Søndre Missingen og Struten ligger så nær hverandre og begge er kuperte og ensomme øyer av vulkansk stein ville Tone at vi skulle ha Struten til gode til senere. Det ble til at vi besøkte Struten og tok lunsjen der 4 dager senere da vi seilte oppover igjen.

Struten er en holme som er omtrent like lang som den er bred. Holmen er mye mindre enn de to naboøyene som også har navn som begynner på bokstaven S : Søsterøyene.

item4

Vi fortøyde Flora i svaibøya som ligger på østsiden av Struten. Etter lunsj gikk vi straks i jolla. Først rodde vi et lite stykke utover for å ta et bilde av Flora med fyret og stranda i bakgrunnen, deretter rodde vi i land på den grovgrusete stranda for å se oss om på holmen.

item6
item7

Struten fyr stod ferdig i 1907. På midten av 1980-tallet ble fyret automatisert. I dag leies fyret ut for overnatting. Tekstreklamen lyder som følger : "Vær fyrvokter på værutsatt og særegen holme". Da vi besøkte Struten var det ingen feriefyrvoktere der.

item9
item11
item12
item13
Fyrvokteren bodde i fyrhuset. Da
item14
item15
item16
Arkiv Arkiv