Arkiv
Arkiv
item1

Korshamn

Onsdag 12. - lørdag 15. juni 2013

Ti dager etter at hun seilte fra hjemmehavna i Porsgrunn seilte Flora rundt Lindesnes. Da vi om morgenen dro fra øya Hille som ligger sørvest for Mandal var det lettskyet. Vindretningen kunne vært bedre, men vindstyrken var ikke avskrekkende.
På grunn av forholdene fikk vi ikke med oss oppdatert værmelding før vi dro. Inne i Hillevågen ble Tjøme radios opplesning kl 9 forstyrret av støy. Kl 9.30 leste NRKs båtvær på Dab fremdeles værmeldingen fra kvelden før.
Flora seilte utaskjærs med et rev i storseilet. Etterhvert ble været temmelig grått og vi så land bare som en grå stripe. Innimellom så vi ikke land idetheletatt. Like etter at vi hadde fått Lindesnes fyr i sikte begynte det å regne. Etter at vi hadde rundet neset økte regnet. Da var det heldigvis ikke så langt inn til Korshamn.

Korshamn ligger på vestsiden av Revøy. Stedet er en gammel fiskehavn. Husklyngen på bildet ovenfor ligger på den lille, smale øya Holmen. Leia går i sundet mellom Holmen og Korshamn.

item4

I Korshamn hadde vi ypperlige havneforhold. Flora lå trygt og godt og gratis ved kommunebrygga. Det kom regn i rikelige mengder de 3 dagene vi lå i Korshamn. Da hadde vi stor glede av cockpit-teltet vårt. Dagen vi kom var været for vått til å sette det opp. Neste morgen var tørr og vi fikk satt opp teltet i god tid før neste regnskyll.
På bildet ligger den danske seilbåten Matilde foran Flora. Båten har hjemmehavn i Lemvig innenfor Thyborøn på Jylland. Ombord var et trivelig eldre ektepar som tok det kalde og våte norske sommerværet med godt humør. Danskene satte like stor pris på stillhet og ro som vi gjør. De hadde brukt 17 timer på overfarten fra Danmark.
Siste kvelden kom det to karer i en stor seilbåt hvor tauer skjulte båtnavnet, bare 'Oslo' og 'Lady av' stakk fram. De to hadde seilt fra Arendal samme dag og skulle bare lage seg middag og hvile litt før de dro videre. De skulle seile båten til Trondheim for Oslomannen som eide den, eieren selv skulle seile i Lofoten. Det var spesielt og uvanlig at de hadde tatt på seg et slikt oppdrag, fikk vi høre.
På bildet sitter Tone og leser Stavanger Aftenblad, kjøpt i nærbutikken i Korshamn Fra brygga var veien til butikken kort og grei og meget smal. Kommunebrygga lå inntil et bratt berg. Oppå berget gikk en fin sti hvor det var en benk med god utsikt. Den benken ble det ikke så moro å sitte på når vinden med ett stilnet og knotten kom på vingene.

 

item6

Å rusle rundt i den gamle bebyggelsen i Korshamn var riktig trivelig. Veien er en gangsti som går tett inntil husene. Fremmedfolk er velkomne til å gå der. En pil her og der gjør det enkelt å skilne mellom veien videre og stikkveier til brygger og hager.

item8

De fleste husene ligger mot sjøsiden. Et og annet hus ligger på oversiden av veien.

item9

Der veien går tett opp mot bergveggen er det gjerne et blomsterbed eller en liten kjøkkenhage.

item10

Noen steder kan man se ut mot leia mellom husene og trærne.

item11
item12

Olivias galleri var åpent da vi kom forbi. Vi stakk innom og kikket på kunsten og håndverket.

item13

Ved veis ende. Det gikk an å fortsette turen på en sti, men den gikk inne i skogen og bak berget. Vi snudde da det begynte å regne igjen. Danskene snakket om flott havutsikt en halvtimes vei å gå, dit kom ikke vi.

item14

Tone på moloen ved Korshamn rorbuer. Flere av leilighetene var til salgs.
I husklyngen til høyre bak Tone ligger nærbutikken. Butikken hadde et godt vareutvalg og prisene var rimelige.

item15

Utleiebåter ved Korshamn marina.
Vi fikk inntrykk av at det stort sett var tyskere som bodde i rorbu og dro ut og fisket.

Vi syntes at vi hadde seilt langt nok vestover da vi kom til Korshamn. Fredag rodde vi til Selør. Øya var så fin og brygga så skikkelig at vi bestemte oss for å dra dit med Flora dagen etter.

Arkiv Arkiv