Arkiv

Flora har stått på land i ny krybbe

Torsdag 19. april 2012

Turen til Langøya den 16. september ble årets siste seiltur. Fredag 7. oktober 2011ble Flora løftet opp av kranbilen og satt på land i vinteropplag.

I alle år har Flora stått i en krybbe av solide trebjelker. Flora ble levert fra verftet i denne krybba og Finn-Erik hentet den hjem da Flora var vel og vakkert seilt over til Norge. I årenes løp har han slått inn et bord her og der ettersom tidens tann tæret på trevirket. I fjor syntes vi det var på høy tid å skifte ut den kjære gamle og tunge krybba med en ny og lettere en. Da marinaen skiftet eier for noen år siden ble det brått slutt på å få ha krybba stående der når den ikke var i bruk. Vi måtte kjøre den hjem på henger istedet.

Den nye krybba er helt standard og består av lette aluminiumsstenger som skrus sammen og er faktisk hendigere å transportere og lagre enn stativet som bærer presenningen over Flora. Nå har vi en gammel, værbitt krybbe som står og breier seg bak garasjen som vi med tid og stunder vil bli peisved. I slutten av oktober var motor og avløp klargjort for vinteren og den 29. kunne vi legge presenning over Flora.

Vinteren 2011-2012 var ikke spesielt kald og det kom moderate mengder med snø. Snøen skled fint av presenningen og det var aldri nødvendig å trå til med snøskuffa. Vi gikk ikke på fjordisen eller ferskvannene denne vinteren. Rundt juletider var det ennå lite snø men særdeles glatt på stiene i skog og mark. I denne perioden var det greiere å gå på kyststien i Bamble, den var både is- og snøfri. Det var først i slutten av januar at det lå nok snø i marka til å gå på ski.

Påsken var vi i utlandet med Magnus reiser. Reisefølget dro over Østersjøen med ferga Nils Holgersson fra Trälleborg til Travemünde, fin nattseilas.

13. april tok vi presenningen av Flora. Dagen etter ble Tone søkk forkjølet og måtte melde pass. Finn-Erik vasket, stoffet og polerte iherdig de nærmeste dagene. Den 19. april ble Flora satt på vannet, en uke tidligere enn opprinnelig avtalt.

Arkiv
Arkiv Arkiv