Arkiv
item1

Se Flora, se at vi seiler på Eidangerfjorden

søndag 28. august 2011

Når vi er ute og seiler tar vi iblant bilder av andre seilbåter som seiler. Men vi får dessverre ikke tatt bilder av vår egen båt under seil. For å få seilbider av Flora er vi nødt til å alliere oss med fotografer som ikke er i samme båt.

Finn-Erik hadde tenkt seg at fotografen kunne stå på Langesundstangen, på en brygge eller en et skjær eller noe sånt og fotografere den seilende Flora. Slik ble det ikke. Vi er stolte av og glade for at to som nesten er i samme båt ville og kunne fotografere oss. Flora er fotografert fra en Marieholm 261!

Siste søndagen i august avtalte vi fotografering med Anette og Jürgen i Nanok. Værmeldingen var ikke helt bra. Heldigvis fikk vi seilt endel og tatt endel bilder av hverandre før det skyet helt over og begynte å regne.

item5

Tone til rors, Finn-Erik ligger på dekk og filmer. Norcems sementfabrikk i Brevik i bakgrunnen.

item9

Sent i sesongen og ustabilt vær, Flora og Nanok har nesten fjorden for seg selv.

item10
item16

Brevik og Brevikstrømmen i bakgrunnen. Storseilet dekker Grenlandsbruene.

item18

Seilbilde med rød tråd. Uttrykket 'rød tråd' har maritim opprinnelse. Det fortelles at på 1700-tallet fant den britiske marinen på å slå en rød tråd inn i sine rep og tau for at de tydelig skulle skille seg ut fra annet tauverk. Det gjaldt å sikre seg mot tyveri og nasking.

item20

Flora krenger i bygene.

item21
item22 item13

Vi vil takke Anette og Jürgen i Nanok for fint og hyggelig samarbeid og en mengde bilder å velge mellom. Noen var blinkskudd. Vi ser fram til å flere seilturer sammen. Kanskje de kan fotografere Flora neste sommer når hun seiler med spinnaker?

Arkiv
Arkiv Arkiv