Arkiv
item1

Bovallstrand

fredag 3. juni 2011

Vi la oss til for natten ved Valöen hvor SxK har bøye for sine medlemmer.
Om kvelden ved solnedgang rodde vi over Bottnefjorden til Bovallstrand.

Bovallstrand har sin historie fra sildetiden på slutten av femtenhundretallet, senere ble det fraktefart med seilskuter, stenhuggeri og badested til helse og velvære.

item6
item5

En haug med granittblokker vitner om stenhuggertiden. Til høyre ligger et av Bovallstrands mange velholdte hus med snekkergleder.

item7
item8
item9 item10

Badholmarna ligger ut mot Bottnefjorden like vest for bebyggelsen. Badeplassen består av et antall holmer som er forbundet med små broer. På holmene er det stupetårn, badebrygger, badestiger, avkledningsrom og tolaetter.

I 1909 ble AB Bovallstrands Badinnrättning opprettet. Til å begynne med ble det bygget hotell og varmbadehus for den velstående delen av befolkningen.
På trettitallet ble Badholmarna opprustet til friluftsbad slik som det fortsatt er bevart i dag. Et badested for almuen.

item11

Vi ruslet vestover langs strandkanten og inn langs Vikefjord. Her fikk vi se det moderne Bovallstrand. En stor lystbåthavn og et stort anntall ferieboliger.

Fra vår ankringsplass ved Valön så vi noen master og fikk fornemmelsen av en god naturhavn i Vikefjord. Det viste seg å være et svært så urbant miljø med hiphop-musikk fra bryggekanten.

Arkiv
Arkiv Arkiv