Arkiv
item1

NM i laser

4.-6. september 2009

Da Flora hadde seilt ut av Langesund søndag den 6.9 fikk vi se en sverm av seiljoller. Her gjorde Norgeseliten av laserseilere seg klare til å kappseile.
Brevik seilforening arrangerte Norgesmesterskap for båttypen denne helgen.

item4

Båtene befant seg rett nedenfor et populært og godt besøkt område for søndagsturer. Tyskerne befestet Langesundstangen under 2. verdenskrig. For noen år siden trakk det norske forsvaret seg ut av området og åpnet det for almenheten. Her hadde folk hatt muligheten til å følge med på konkurransen fra benker, kanonstillinger eller rett på berget. Det burde myldret tilskuere der oppe, men dengang ei. Vi så dem ikke på sjøen heller. Det ser ut til at seiling har tapt sin posisjon som publikumssport. Folk stiller seg i veikanten for å se rallykjøring men de kommer ikke til kysten for å se raske seilbåter i aksjon..

item5
item6

Hjelpere og støttespillere i gummi-joller med motor var i virksomhet mellom laserne før start.

Den gule bøya som skal rundes i konkurransen er på plass.

item8

Langesund fyr i bakgrunnen..

item9

At vi kom til skueplassen for NM i laser denne søndagen var en ren tilfeldighet.
I fjor prøvde vi å oppsøke begivenhetene. Da arrangerte Brevik Seilforening Stor-NM i Frierfjorden i august . Vi stilte på et medlemsmøte om våren for å høre foredrag av en av landets fremste seilere. Den store seileren kom ikke til Porsgrunn, angivelig på grunn av et problem med en minnepinne i jakkelomma på flyet. Til gjengjeld fikk vi høre svært mye om forberedelsene til Stor-NM som skulle finne sted på Frierfjorden. Da tiden var inne syklet vi til Herøya for å se og heie på de store og raske seilbåtene. Dessverre fikk vi bare sett båtene som små prikker i det fjerne. NM fant nemlig sted utenfor Skjerkøya på den andre siden og andre enden av Frierfjorden.

Flora holdt seg på pen avstand for ikke å forstyrre laserne og dro til Elvik som planlagt. På avstand så det ut til at bøya til Brevik seilforening var ledig. Da vi kom nærmere oppdaget vi at en jolle med kraftig påhengsmotor var fortøyd i den. Vi håper og tror at jolla hadde tilknytning til NM og at den sannsynligvis tilhørte den store seilbåten til venstre på bildet ovenfor.

item10

Da vi dro hjem fra Elvik noen timer senere var konkurransen over.

item11

Laserne returnerte til mesterskapets base på Hydrostranda.

item12

Vi lar regattasjef Frode Johansen få avslutte artikkelen :

item13

(limt inn fra Brevik Seilforenings hjemmeside).

Arkiv
Arkiv Arkiv