Arkiv
item1

Bøya i Elvik.

fredag 22. august 2008

Hvis vi vil ut av fjorden som i vårt tilfelle vil si at vi seiler utenfor Langesund fyr så er Elvik den nærmeste brukbare havna vi vet om.

I Elvik har Brevik seilforening lagt ut en fortøyningsbøye som vi benytter endel.
Finn-Erik er medlem av foreningen.
 

Det er hytter på holmen utenfor og odden innenfor. Flertallet av hyttene ser ut til å være bebodd av naturvenner. Legg merke til den flotte treprammen nedenfor hytta på øverste bildet. Vi har sett den ro over vika.
På Stangodden er det flott badestrand med kveldssol. Dit kommer endel mindre båter om sommeren. Området rundt bøya er lite egnet til å ligge på svai. Derfor får vi sjelden selskap av andre båter.

Er Elvik en rolig havn?
Både ja og nei.
Stillheten har problemer om sommeren her som andre steder. Da er det et stadig renn av motorbåter ut og inn Åbyfjorden.
På helt stille kvelder med en fjortis ved spakene bæres lyden fra konserter på Wrightegården i Langesund over Rognsfjorden til Elvik.
Om vinden står rette veien kan det bli endel gynging i bølgene om natta. Alt i alt er det ganske fredelig i Elvik.

Når høysesongen er over tar skarven plass på skjærene i Elvik. En vakker høstdag klarer vi kanskje å få tatt et bilde av en skarv med utspilte vinger godt nok til å legges ut på bloggen.

Det er fine muligheter til naturopplevelser mens båten ligger på bøya i Elvik. Å ro med jolla innover Åbyfjorden er en av dem. Der kan man drive øy- eller holmehopping eller bare sitte på tofta og nyte naturen derfra. Man kan også ro tvers over fjorden til Hydrostranda.
En annen mulighet er å ta beina fatt. Veien til hyttene på Stangodden ligger ikke langt unna. Vi har gått veien utover til den gjør en stor sving og ender i båthavna på Stangodden. Vi har gått andre veien gjennom bommen til Brevikstrand hvor det er camping og båthavn. Neste år skal vi gå til Ivarstrand.

 

Vi har tatt med et lite bilde av jolla vår Fjæra der vi gikk i land og tok bildene. ↓

item4
item5
item6
item7
item9
item8
item10

Til slutt har vi med den fine gamle hvite hytta som vi ser så godt fra bøya og som ser oss så godt når vi ligger i bøya. I vika bortenfor hytta har vi badestranda.

 

Fra bøya ser vi også isdammer. Finn-Erik har planer om å blogge litt om isdammene senere.

Arkiv
Arkiv Arkiv